'HTC neemt de failliete producent I-mate over'

Geruchten gaan dat ’s werelds grootste Windows Mobile-producent haar noodlijdende concurrent heeft overgenomen. Volgens onbevestigde berichten zou HTC zeer stilletjes I-mate hebben ingelijfd.

HTC I-mate

Nadat vorig jaar al duidelijk werd dat de welbekend Windows Mobile-producent I-mate het erg lastig had in haar markt, werd aan het eind van het jaar duidelijk dat de producent er definitief mee ging stoppen. I-mate werd vooral bekend bij het Nederlandse publiek doordat het HTC-telefoons, toen der tijd nog bekend onder Qtek, onder haar eigen merk uitbracht. Modellen als de I-mate K-JAM en de Jasjar waren in die tijd producten die aardig wat kosten maar voor het eerst een echte computer ervaring naar de telefoon bracht. Eerst begon het erop te lijken dat I-mate toch niet helemaal onder de zoden was echter was het daarna angstvallig stil rondom de producent.

Inmiddels gaan er opmerkelijke geruchten over een overname door HTC van I-mate. Echte concrete aanwijzingen zijn er nog niet voor deze onbevestigde geruchten en volgens de bron zou HTC in alle stilte de producent overgenomen hebben. Een aanwijzing zou zijn dat in Amerika HTC de garantie afhandeling heeft overgenomen van I-mate dat te zien zou zijn aan het zelfde nummer van de klantenservice van beide bedrijven. Onduidelijk is echter of dit niet simpelweg komt door een regeling tussen de twee bedrijven.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters