HTC neemt gpu-specialist S3 Graphics over

HTC heeft alle aandelen van VIA en een inversteringsmaatschappij overgenomen om zo gpu-fabrikant S3 Graphics in handen te krijgen. Onduidelijk is nog waarvoor HTC het bedrijf gaat gebruiken aangezien S3 Graphics gespecialiseerd is in het maken van gpu’s voor laptops.

Smartphone fabrikant HTC heeft een nieuwe overname gedaan. De producent heeft S3 Graphics overgenomen van chipproducent VIA voor ongeveer 300 miljoen dollar. S3 Graphics staat er vooral om bekend dat ze grafische kaarten maken voor computers en laptops. Daarnaast fabriceren ze ook ook gpu’s die op een moederbord zijn ge├»ntegreerd middels een kleine chip. Dit lijkt dan ook de reden waarom HTC het bedrijf heeft overgenomen; S3 kan namelijk kleine chips maken die krachtige performance leveren voor bijvoorbeeld HTPC’s. Hoe kleiner en krachtiger de gpu, des te meer ruimte blijft er over voor andere zaken.

De kans is groot dat HTC haar eigen gpu’s gaat ontwikkelen voor tablets en smartphones zodat het deze niet meer extern hoeft in te kopen. Daarnaast beschikt S3 over een interessant patenten portfolio, eentje waarvan laatst nog een rechter oordeelde dat Apple hem had geschonden en een licentie dient af te nemen bij S3 voor het geschonden patent.

De chips van S3 hebben relatief veel grafisch rekenkracht en gebruiken weinig stroom om hun werk te doen. Dit zou de chips ook interessant maken voor huishoudelijke apperatuur, een gebied waarin HTC nog niet actief is. Geruchten gaan echter dat ook HTC deze markt dient op te zoeken om zo concurrerend te blijven met bedrijven als LG, Samsung en Sony.

HTC S3 overname

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters