HTC neemt gpu-specialist S3 Graphics over

HTC heeft alle aandelen van VIA en een inversteringsmaatschappij overgenomen om zo gpu-fabrikant S3 Graphics in handen te krijgen. Onduidelijk is nog waarvoor HTC het bedrijf gaat gebruiken aangezien S3 Graphics gespecialiseerd is in het maken van gpu’s voor laptops.

Smartphone fabrikant HTC heeft een nieuwe overname gedaan. De producent heeft S3 Graphics overgenomen van chipproducent VIA voor ongeveer 300 miljoen dollar. S3 Graphics staat er vooral om bekend dat ze grafische kaarten maken voor computers en laptops. Daarnaast fabriceren ze ook ook gpu’s die op een moederbord zijn geïntegreerd middels een kleine chip. Dit lijkt dan ook de reden waarom HTC het bedrijf heeft overgenomen; S3 kan namelijk kleine chips maken die krachtige performance leveren voor bijvoorbeeld HTPC’s. Hoe kleiner en krachtiger de gpu, des te meer ruimte blijft er over voor andere zaken.

De kans is groot dat HTC haar eigen gpu’s gaat ontwikkelen voor tablets en smartphones zodat het deze niet meer extern hoeft in te kopen. Daarnaast beschikt S3 over een interessant patenten portfolio, eentje waarvan laatst nog een rechter oordeelde dat Apple hem had geschonden en een licentie dient af te nemen bij S3 voor het geschonden patent.

De chips van S3 hebben relatief veel grafisch rekenkracht en gebruiken weinig stroom om hun werk te doen. Dit zou de chips ook interessant maken voor huishoudelijke apperatuur, een gebied waarin HTC nog niet actief is. Geruchten gaan echter dat ook HTC deze markt dient op te zoeken om zo concurrerend te blijven met bedrijven als LG, Samsung en Sony.

HTC S3 overname

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters