HTC neemt gpu-specialist S3 Graphics over

HTC heeft alle aandelen van VIA en een inversteringsmaatschappij overgenomen om zo gpu-fabrikant S3 Graphics in handen te krijgen. Onduidelijk is nog waarvoor HTC het bedrijf gaat gebruiken aangezien S3 Graphics gespecialiseerd is in het maken van gpu’s voor laptops.

Smartphone fabrikant HTC heeft een nieuwe overname gedaan. De producent heeft S3 Graphics overgenomen van chipproducent VIA voor ongeveer 300 miljoen dollar. S3 Graphics staat er vooral om bekend dat ze grafische kaarten maken voor computers en laptops. Daarnaast fabriceren ze ook ook gpu’s die op een moederbord zijn ge├»ntegreerd middels een kleine chip. Dit lijkt dan ook de reden waarom HTC het bedrijf heeft overgenomen; S3 kan namelijk kleine chips maken die krachtige performance leveren voor bijvoorbeeld HTPC’s. Hoe kleiner en krachtiger de gpu, des te meer ruimte blijft er over voor andere zaken.

De kans is groot dat HTC haar eigen gpu’s gaat ontwikkelen voor tablets en smartphones zodat het deze niet meer extern hoeft in te kopen. Daarnaast beschikt S3 over een interessant patenten portfolio, eentje waarvan laatst nog een rechter oordeelde dat Apple hem had geschonden en een licentie dient af te nemen bij S3 voor het geschonden patent.

De chips van S3 hebben relatief veel grafisch rekenkracht en gebruiken weinig stroom om hun werk te doen. Dit zou de chips ook interessant maken voor huishoudelijke apperatuur, een gebied waarin HTC nog niet actief is. Geruchten gaan echter dat ook HTC deze markt dient op te zoeken om zo concurrerend te blijven met bedrijven als LG, Samsung en Sony.

HTC S3 overname

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters