HTC neemt gpu-specialist S3 Graphics over

HTC heeft alle aandelen van VIA en een inversteringsmaatschappij overgenomen om zo gpu-fabrikant S3 Graphics in handen te krijgen. Onduidelijk is nog waarvoor HTC het bedrijf gaat gebruiken aangezien S3 Graphics gespecialiseerd is in het maken van gpu’s voor laptops.

Smartphone fabrikant HTC heeft een nieuwe overname gedaan. De producent heeft S3 Graphics overgenomen van chipproducent VIA voor ongeveer 300 miljoen dollar. S3 Graphics staat er vooral om bekend dat ze grafische kaarten maken voor computers en laptops. Daarnaast fabriceren ze ook ook gpu’s die op een moederbord zijn geïntegreerd middels een kleine chip. Dit lijkt dan ook de reden waarom HTC het bedrijf heeft overgenomen; S3 kan namelijk kleine chips maken die krachtige performance leveren voor bijvoorbeeld HTPC’s. Hoe kleiner en krachtiger de gpu, des te meer ruimte blijft er over voor andere zaken.

De kans is groot dat HTC haar eigen gpu’s gaat ontwikkelen voor tablets en smartphones zodat het deze niet meer extern hoeft in te kopen. Daarnaast beschikt S3 over een interessant patenten portfolio, eentje waarvan laatst nog een rechter oordeelde dat Apple hem had geschonden en een licentie dient af te nemen bij S3 voor het geschonden patent.

De chips van S3 hebben relatief veel grafisch rekenkracht en gebruiken weinig stroom om hun werk te doen. Dit zou de chips ook interessant maken voor huishoudelijke apperatuur, een gebied waarin HTC nog niet actief is. Geruchten gaan echter dat ook HTC deze markt dient op te zoeken om zo concurrerend te blijven met bedrijven als LG, Samsung en Sony.

HTC S3 overname

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters