HTC neemt ontwerpbureau One & Co over

HTC heeft bekendgemaakt dat het afgelopen week het ontwerpbureau One & Co heeft overgenomen. One & Co was mede verantwoordelijk voor het ontwerp van de HTC Touch Diamond en TouchFlo 3D.

HTC is van plan om dezelfde weg als Samsung te gaan bewandelen maar dan in het segment voor de smartphones. Deze strategie houd in dat de producent veel gaat investeren in het design van een toestel en de user interface, iets waar Samsung al vroeg mee begonnen was en hun geen windeieren heeft gelegd. HTC heeft daarom aangekondigd dat het One & CO heeft overgenomen zodat het nu zelf de kennis in huis heeft om net dat extra design stukje aan een toestel en userinterface te geven. Eerder al lieten we weten dat HTC niet alleen verantwoordelijk is voor het ontwerp van de Touch Diamond en via deze recente aankoop van de producent kunnen we dus meer design smartphones verwachten.

One & Co werkte overigens niet alleen met HTC als het gaat om smartphone producenten. Tot de klantenkring behoorde ook Apple, Microsoft, Motorola, Dell en tot slot Sony. Voor welk bedrag de designer is overgenomen is niet bekend gemaakt. Volgens HTC zullen de eerste design smartphones uit deze overname volgend jaar op de markt moeten verschijnen.

htc-one-and-co 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters