‘HTC Nexus Marlin specificaties verschijnen online’

De vermeende specificaties van de HTC Nexus Marlin zijn online verschenen. Het valt vooral op dat de toekomstige twee Nexus modellen enkel qua schermgrootte van elkaar verschillen.

HTC

Al sinds het begin van dit jaar doen er geruchten de ronde dat HTC in samenwerking met Google twee nieuwe Nexus toestellen aan het ontwikkelen is. Net zoals vorig jaar zou het om twee modellen gaan, een kleinere (vorig jaar de LG 5X) en een groter model (vorig jaar de Huawei 6P). Al snel daarna doken de codenamen voor beide toestellen op, respectievelijk Sailfish en Marlin. Vorige week werden de vermeende specificaties van het kleinere model onthuld door een betrouwbare bron van Android Police. Het viel vooral op dat de HTC Sailfish zeer adequate specificaties heeft, die niet onder hoeven te doen voor de meeste vlaggenschepen van dit moment.

HTC Nexus Marlin

Dat werd vandaag verder bevestigd door de specificaties van de HTC Nexus Marlin, het grotere model, bemachtigd door dezelfde bron. Volgens hem/haar zullen de specificaties van beide modellen naast de grootte van het scherm amper verschillen, wat goed nieuws is voor de mensen die liever kleinere smartphones gebruiken. Nu smartphones in de norm in zo’n rap tempo een stuk groter zijn geworden is het vaak jammer dat veel fabrikanten een kleiner schermformaat gelijk stellen aan mindere specificaties, oftewel een budget model. Google en HTC gaan dat probleem dus wellicht oplossen met de lancering van de twee nieuwe Nexus smartphones.

Specificaties

Volgens de bron heeft de HTC Nexus Marlin een 5.5-inch AMOLED scherm met een resolutie 1440 x 2560. Onder de motorkap vind je een Snapdragon 821 chipset met een quad-core CPU, de Adreno 530 en 4GB aan werkgeheugen. Consumenten kunnen volgens de anonieme bron tussen 32GB en 128GB aan opslaggeheugen kiezen. De camera aan de achterkant van het toestel heeft 12 megapixels, de camera aan de voorkant 8 megapixels. Een 3450mAh accu zorgt er voor dat je de dag door komt en het onaangekondigde toestel heeft een vingerprintscanner en een USB Type-C port aan de onderkant.

Nexus One

HTC was zes jaar geleden ook verantwoordelijk voor de allereerste Nexus smartphone, de Nexus One. Daarnaast bracht het bedrijf de iets minder geslaagde Nexus 9 uit, een tablet die geplaagd werd door problemen. Het bedrijf maakte dit jaar een ware comeback met de indrukwekkende HTC 10, dus het wordt interessant wat het bedrijf in samenwerking met Google af kan leveren!

Bron: Android Police en Weibo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters