‘Foto’s tonen HTC Nexus in het wild’

Er zijn foto’s opgedoken van de onaangekondigde HTC Nexus Sailfish, het kleine broertje van de HTC Nexus Marlin dat naar verluidt op 4 oktober zal worden aangekondigd.

HTC Nexus

Het duurt naar verluidt nog anderhalve maand tot Google de nieuwe Nexus modellen van dit jaar zal onthullen, op 4 oktober. Toch weten we al veel over de nieuwe toestellen die door HTC geproduceerd worden. Google kiest dit jaar voor een andere benadering. Beide smartphones krijgen hetzelfde ontwerp en grotendeels dezelfde specificaties, met als grote uitzondering de schermgrootte. Daarmee worden fans van kleinere smartphones voor een keer niet opgezadeld met een budgetmodel. Dankzij door Android Police geproduceerde renders en gelekte informatie hebben we al een goed beeld van hoe de smartphones er uit gaan zien, maar een echte foto bleef tot nu toe uit.

Gelekte foto’s

HTC Nexus SailfishDaar is gisteren verandering in gekomen, want er zijn vermeende foto’s van de Nexus Sailfish opgedoken, het kleinere model met een 5-inch 1080p scherm. Het gaat om onduidelijke en ingezoomde foto’s, maar het ontwerp komt duidelijk overeen met de gelekte renders. Daarmee kunnen we dus de conclusie trekken dat Android Police het waarschijnlijk bij het rechte eind heeft. Het valt vooral op dat het ontwerp van de Sailfish en Marlin niet op dat van eerdere Nexus modellen lijkt. In plaats daarvan lijkt het om een robuust ontwerp te gaan met een metalen behuizing. Op de foto is duidelijk een zwart-grijs model te zien met een vingerprintscanner aan de achterkant.

Metalen behuizing

Recent dook er een gerucht op dat de Nexus Sailfish, het kleinere model dus, een plastic behuizing heeft. Dat gerucht is nu door verschillende bronnen ontkracht, en ook op basis van de foto´s kunnen we voorzichtig de conclusie trekken dat het hier toch echt om metaal gaat. Dat is vooral duidelijk te zien op een aantal nieuwe foto´s die vandaag zijn gelekt, ogenschijnlijk beelden uit een promotievideo.

Nexus Sailfish

Specificaties

Zowel de Google Nexus Sailfish als de Marlin draaien op Android 7.0 Nougat. De vlaggenschepen hebben een Snapdragon 820 chipset in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. Het verschil tussen de twee modellen is dat de Nexus Marlin waarschijnlijk een 5.5-inch Quad HD scherm heeft met een resolutie van 1440 x 2560, en een grotere accu om dat scherm te ondersteunen. Daarmee is de Marlin dus geschikt voor Google Daydream, het nieuwe virtual reality platform van de zoekgigant. Of dat ook voor de Sailfish geldt gaan we hopelijk op 4 oktober ontdekken.

Bron: Twitter, Android Police

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters