HTC, Nokia en RIM zien verkoopcijfers achteruithollen

Nokia, RIM (BlackBerry) en HTC krijgen ook in de tweede helft van dit jaar te maken met teruglopende verkoopcijfers. Dat meldt Digitimes op basis van bronnen bij Aziatische elektronicafabrieken.

pijl naar beneden

Zowel de verkoopcijfers als het marktaandeel van de drie geplaagde fabrikanten zal teruglopen in het derde en vierde kwartaal van dit jaar. De drie telefoonmakers slagen er onvoldoende in om concurrerende producten neer te zetten. Nokia heeft daarbij het probleem dat het bedrijf niet alleen nieuwe telefoons, maar ook een voor veel gebruikers compleet nieuw platform moet zien te verkopen (Windows Phone).

De grootste concurrentie wordt gevormd door Apple en Samsung, die wel enorm verdienen met hun populaire smartphones. Tussen die twee worden overige fabrikanten momenteel vermalen. RIM en HTC hebben hun verkoopverwachtingen voor het huidige kwartaal al naar beneden bijgesteld. Nokia verwacht dat dit kwartaal minder dan tien miljoen smartphones worden verkocht.

HTC heeft nog wel winst weten te maken in het tweede kwartaal, maar het verkoopcijfer bleef dit kwartaal op negen miljoen toestellen steken. In de volgende kwartalen zullen die nog verder dalen naar acht of zeven miljoen smarthones, aldus de bronnen van Digitimes, die zich hierbij ook baseert op een bericht van de Chinese krant Commercial Times.

RIM slaagde er het afgelopen kwartaal evenmin in om potten te breken op de wereldwijde smartphonemarkt; er werden acht miljoen BlackBerry’s verkocht. Het nieuwe uitstel van het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 helpt niet echt om de verkoopcijfers weer vlot te trekken, aldus de bronnen van Digitimes.

Nokia zit met een soortgelijk probleem, maar dan weer net wat anders: het wordt erg lastig om de huidige lijn Lumia-smartphones aan de man te brengen, nu bekend is geworden dat die niet worden voorzien van de belangrijke Windows Phone 8-update die in het najaar wordt verwacht. Consumenten die een Nokia-telefoon met Windows Phone willen, stellen hun aankoop uit totdat er nieuwe toestellen zijn waar WP8 wel op staat, aldus Digitmes.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Predrag Matanovic -

    Nokia moet zich echt zorgen gaan maken. Het is te hopen dat WP 8 wel aanslaat, want anders zou het wel eens een heel erg moeilijk verhaal kunnen gaan worden. Heleboel klanten gaan de Lumia 800 en de 900 niet halen vanwege het niet updaten naar WP 8. Nokia begeeft zich op glad ijs naar mijn mening.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters