‘HTC Ocean: Gelekte promotievideo toont aanrakingsgevoelige randen’

Er is een video gelekt van de innovatieve HTC Ocean smartphone, die naar verwachting komende week zal worden onthuld. Het opvallende toestel heeft aanrakingsgevoelige randen.

HTC

Op 12 januari vindt een van de meest belangrijke HTC-evenementen van de afgelopen jaren plaats. Dan zal de Taiwanese smartphonefabrikant namelijk naar verwachting een nieuw vlaggenschip onthullen. Het bedrijf zal indruk moeten maken om het tij te doen keren. HTC kampt namelijk al een aantal jaar met tegenvallende verkoopresultaten. Vorig jaar leek het bedrijf helemaal terug te zijn met de HTC 10, een toestel dat door critici geprezen werd. Door een wellicht te hoge prijs en een gebrek aan onderscheidende functies vielen de verkopen alsnog tegen. Er doken zelfs geruchten op dat de Taiwanese fabrikant zijn mobiele divisie wil verkopen. Dat wordt door HTC zelf stellig ontkend. Het bedrijf zegt het nog niet op te geven. HTC heeft verschillende nieuwe smartphones in de pijplijn zitten.

HTC Ocean

Minstens een toestel zal gebaseerd zijn op het HTC Ocean concept, dat we drie maanden geleden voorbij zagen komen. Het bedrijf heeft namelijk eindelijk een functie gevonden waarmee het zich echt kan onderscheiden. De randen van de HTC Ocean kunnen namelijk aanrakingen registreren. Op basis van de context kunnen dan vervolgens verschillende acties worden uitgevoerd. Het bleef echter onduidelijk hoe dat precies in zijn werk zal gaan. Daar is vandaag verandering in gekomen. Evan Blass heeft namelijk een van de promotievideo’s gelekt die HTC waarschijnlijk op 12 januari zal tonen. De video laat zien hoe een koppel de mysterieuze HTC smartphone gebruikt om selfies te nemen. Met behulp van de randen van het toestel wordt de applicatie geopend, zonder dat het scherm aangeraakt hoeft te worden.

Kan HTC eindelijk weer verrassen?

Het blijft een kwestie van afwachten of het hier om een gimmick gaat, of dat het daadwerkelijk een nuttige toevoeging is. Het zorgt er in ieder geval voor dat we uitkijken naar het evenement van HTC. De Taiwanese smartphonefabrikant zal naar verwachting minstens twee smartphones onthullen. Het gaat om de HTC U Ultra en de HTC U Play. Het is nog niet duidelijk of die toestellen ook aanrakingsgevoelige randen hebben. Daarnaast zal HTC  in de komende weken ook de HTC One X10 onthullen, de opvolger van de HTC One X9. Kan HTC eindelijk weer verrassen?

Bron: Evan Blass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ikke -

    Nogmaals prijs was verre van te hoog, eerder lager dan de concurrentie en daar werd ook niet over een te hoge prijs gesproken. En ze hebben alleen maar onderscheidende dingen tov de concurrentie. HTC 10 was gewoon de beste smartphone die er vorig jaar was en vooralsnog issie dat nog steeds… Mensen moeten nu eindelijk maar eens gaan inzien dat de 2 namen waar het kennelijk alleen maar om draait echt niet de beste smartphones maken… hoog tijd dat ze erachter gaan komen dat er nog andere merken zijn, en zelfs merken die beter zijn….

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Apple iPhone X samsung verkopen

Consumenten zijn positiever over Galaxy smartphones, dan over iPhones lees verder

Xiaomi Mi Mix 3

‘Achterkant Xiaomi Mi Mix 3 gelekt: iPhone X-lookalike?’ lees verder

opvouwbare smartphone

Gaat Samsung’s opvouwbare smartphone echt floppen? lees verder

Is je iPhone langzaam? ‘Nieuwe accu maakt oude iPhones sneller’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters