‘HTC Ocean: Gelekte promotievideo toont aanrakingsgevoelige randen’

Er is een video gelekt van de innovatieve HTC Ocean smartphone, die naar verwachting komende week zal worden onthuld. Het opvallende toestel heeft aanrakingsgevoelige randen.

HTC

Op 12 januari vindt een van de meest belangrijke HTC-evenementen van de afgelopen jaren plaats. Dan zal de Taiwanese smartphonefabrikant namelijk naar verwachting een nieuw vlaggenschip onthullen. Het bedrijf zal indruk moeten maken om het tij te doen keren. HTC kampt namelijk al een aantal jaar met tegenvallende verkoopresultaten. Vorig jaar leek het bedrijf helemaal terug te zijn met de HTC 10, een toestel dat door critici geprezen werd. Door een wellicht te hoge prijs en een gebrek aan onderscheidende functies vielen de verkopen alsnog tegen. Er doken zelfs geruchten op dat de Taiwanese fabrikant zijn mobiele divisie wil verkopen. Dat wordt door HTC zelf stellig ontkend. Het bedrijf zegt het nog niet op te geven. HTC heeft verschillende nieuwe smartphones in de pijplijn zitten.

HTC Ocean

Minstens een toestel zal gebaseerd zijn op het HTC Ocean concept, dat we drie maanden geleden voorbij zagen komen. Het bedrijf heeft namelijk eindelijk een functie gevonden waarmee het zich echt kan onderscheiden. De randen van de HTC Ocean kunnen namelijk aanrakingen registreren. Op basis van de context kunnen dan vervolgens verschillende acties worden uitgevoerd. Het bleef echter onduidelijk hoe dat precies in zijn werk zal gaan. Daar is vandaag verandering in gekomen. Evan Blass heeft namelijk een van de promotievideo’s gelekt die HTC waarschijnlijk op 12 januari zal tonen. De video laat zien hoe een koppel de mysterieuze HTC smartphone gebruikt om selfies te nemen. Met behulp van de randen van het toestel wordt de applicatie geopend, zonder dat het scherm aangeraakt hoeft te worden.

Kan HTC eindelijk weer verrassen?

Het blijft een kwestie van afwachten of het hier om een gimmick gaat, of dat het daadwerkelijk een nuttige toevoeging is. Het zorgt er in ieder geval voor dat we uitkijken naar het evenement van HTC. De Taiwanese smartphonefabrikant zal naar verwachting minstens twee smartphones onthullen. Het gaat om de HTC U Ultra en de HTC U Play. Het is nog niet duidelijk of die toestellen ook aanrakingsgevoelige randen hebben. Daarnaast zal HTC  in de komende weken ook de HTC One X10 onthullen, de opvolger van de HTC One X9. Kan HTC eindelijk weer verrassen?

Bron: Evan Blass

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters