‘HTC komt op 12 januari met futuristisch HTC Ocean vlaggenschip’

HTC komt naar verluidt op 12 januari met een futuristisch vlaggenschip uit de HTC Ocean-serie, concept-telefoons die drie maanden geleden voor het eerst voorbij kwamen.

2016

HTC Ocean2016 was een zeer moeilijk jaar voor HTC. Het bedrijf leek zich na een aantal teleurstellende vlaggenschepen te herpakken met de HTC 10. Critici waren zeer te spreken over het toestel, maar een gebrek aan onderscheidende functies en een relatief hoge prijs zorgden ervoor dat de verkopen tegenvielen. Eind dit jaar deden zelfs geruchten de ronde dat HTC van plan is om zijn mobiele divisie te verkopen. In plaats daarvan zou het Taiwanese bedrijf zich onder andere willen focussen op zijn virtual reality headset, de HTC Viv. Daar is voorlopig echter gelukkig nog geen sprake van, zo bevestigde de smartphonefabrikant begin deze maand. Het bedrijf heeft voor volgend jaar meerdere smartphones in de pijplijn zitten.

HTC Ocean

Drie maanden geleden kwam HTC’s Ocean concept voorbij, een serie van futuristische en knoploze smartphones die op basis van de positie van je vingers acties uitvoeren. Naar verluidt werkt het bedrijf aan drie prototypes: de Ocean Master, de Ocean Smart en de Ocean Note. Een van die drie toestellen wordt naar verluidt HTC’s nieuwe vlaggenschip. De overige twee modellen vallen onder andere categorieën. Met de Ocean Note zou HTC bijvoorbeeld de strijd aan kunnen gaan met Samsung’s phablets.

Drie smartphones

HTC U uitnodigingDe reden dat we die geruchten oprakelen is dat er vandaag meer informatie naar buiten is gekomen. Volgens de Chinese website Eprice zal HTC drie toestellen uitbrengen in het eerste kwartaal van 2017. Volgens een bron van de website zal de HTC Ocean Note als eerste worden aangekondigd, al op 12 januari. Een week geleden plaatste HTC al een teaser voor een mysterieus event op 12 januari, met de letter ‘U’. Het is niet duidelijk wanneer we de andere twee toestellen kunnen verwachten, en of dat ook modellen uit de Ocean familie zijn. De Taiwanese fabrikant komt in januari immers ook naar verwachting met de HTC X10. Neem dit gerucht vooral met een korreltje zout, maar het is duidelijk dat januari een interessante maand gaat worden.

Bron: price via Phandroid

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters