‘HTC komt op 12 januari met futuristisch HTC Ocean vlaggenschip’

HTC komt naar verluidt op 12 januari met een futuristisch vlaggenschip uit de HTC Ocean-serie, concept-telefoons die drie maanden geleden voor het eerst voorbij kwamen.

2016

HTC Ocean2016 was een zeer moeilijk jaar voor HTC. Het bedrijf leek zich na een aantal teleurstellende vlaggenschepen te herpakken met de HTC 10. Critici waren zeer te spreken over het toestel, maar een gebrek aan onderscheidende functies en een relatief hoge prijs zorgden ervoor dat de verkopen tegenvielen. Eind dit jaar deden zelfs geruchten de ronde dat HTC van plan is om zijn mobiele divisie te verkopen. In plaats daarvan zou het Taiwanese bedrijf zich onder andere willen focussen op zijn virtual reality headset, de HTC Viv. Daar is voorlopig echter gelukkig nog geen sprake van, zo bevestigde de smartphonefabrikant begin deze maand. Het bedrijf heeft voor volgend jaar meerdere smartphones in de pijplijn zitten.

HTC Ocean

Drie maanden geleden kwam HTC’s Ocean concept voorbij, een serie van futuristische en knoploze smartphones die op basis van de positie van je vingers acties uitvoeren. Naar verluidt werkt het bedrijf aan drie prototypes: de Ocean Master, de Ocean Smart en de Ocean Note. Een van die drie toestellen wordt naar verluidt HTC’s nieuwe vlaggenschip. De overige twee modellen vallen onder andere categorieën. Met de Ocean Note zou HTC bijvoorbeeld de strijd aan kunnen gaan met Samsung’s phablets.

Drie smartphones

HTC U uitnodigingDe reden dat we die geruchten oprakelen is dat er vandaag meer informatie naar buiten is gekomen. Volgens de Chinese website Eprice zal HTC drie toestellen uitbrengen in het eerste kwartaal van 2017. Volgens een bron van de website zal de HTC Ocean Note als eerste worden aangekondigd, al op 12 januari. Een week geleden plaatste HTC al een teaser voor een mysterieus event op 12 januari, met de letter ‘U’. Het is niet duidelijk wanneer we de andere twee toestellen kunnen verwachten, en of dat ook modellen uit de Ocean familie zijn. De Taiwanese fabrikant komt in januari immers ook naar verwachting met de HTC X10. Neem dit gerucht vooral met een korreltje zout, maar het is duidelijk dat januari een interessante maand gaat worden.

Bron: price via Phandroid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

OnePlus 5

Vijf dingen die de OnePlus 5 nog beter zouden maken lees verder

LG V30

LG V30: onthullingsdatum en prijs opvallend toestel gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design Samsung Galaxy Note 8

Nostalgie: dit is de nieuwe Android klaptelefoon van Samsung lees verder

OnePlus 5

OnePlus 5 vs OnePlus 3T: dit zijn de vijf belangrijke verschillen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters