'HTC omarmt nieuwe techniek voor dunnere telefoons'

Volgens Digitimes heeft HTC zich gewend tot een producent die zich richt op een nieuwe productietechniek genaamd Nano Molding Technology. Daarmee wordt de bevestiging van plastic op metaal een stuk efficiënter en sterker.

HTC Legend

Als er een fabrikant is die zoveel mogelijk metaal in haar toestellen gebruikt, dan is het wel HTC. Maar dat intensieve gebruik van metaal brengt wel een probleem met zich mee, namelijk dat de antenne altijd onder een plastic kapje moet zitten, anders heb je nauwelijks ontvangst. En de bevestiging van metaal op plastic is op het moment niet ideaal.

Volgens geruchten die via DigiTimes de wereld in zijn gekomen, is HTC hard op zoek naar een oplossing voor dat probleem. Daarvoor zou de producent bij Chenming Mold Industrial hebben aangeklopt. Die producent is gespecialiseerd in een speciale spuitgiettechniek genaamd Nano Molding Technology, of simpelweg NMT. Die techniek maakt het mogelijk om plastic onderdelen direct tegen het metaal aan te spuiten, waardoor de overgang van metaal naar kunststof een stuk dunner, lichter, goedkoper en sterker wordt. En dat is uiteraard ideaal als je zoveel mogelijk metaal in je telefoons wilt verwerken.

Chenming heeft niet bevestigd dat HTC inderdaad contact opgenomen heeft met het bedrijf. Wel liet de producent weten dat er al meerdere belangrijke telefoonproducenten de techniek omarmd hebben en dat de massaproductie in juli begint.

Bron: HTCPedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. MiAmRA -

    Ben benieuwd. Hopelijk is het een goede ontwikkeling voor de markt.
    Toch hoop ik dat de fabrikanten ook gaan kijken naar andere materialen dan metaal.
    Metaal heeft zijn voordelen maar heeft zoals in dit artikel ook al staat grote nadelen. In een land als Nederland zul je van signaal verlies minder snel de gevolgen van merken aangezien je bijna overal in Nederland tenminste goed 2g bereik hebt. In een land als Amerika is dat anders, vandaar ook de problemen die er zijn geweest met de iPhone 4.

    Persoonlijk kijk ik uit naar de mogelijkheden met duralumin.

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Demonstratie: deze gloednieuwe technologie gaat het verschil maken voor smartphones lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters