'HTC omarmt nieuwe techniek voor dunnere telefoons'

Volgens Digitimes heeft HTC zich gewend tot een producent die zich richt op een nieuwe productietechniek genaamd Nano Molding Technology. Daarmee wordt de bevestiging van plastic op metaal een stuk efficiënter en sterker.

HTC Legend

Als er een fabrikant is die zoveel mogelijk metaal in haar toestellen gebruikt, dan is het wel HTC. Maar dat intensieve gebruik van metaal brengt wel een probleem met zich mee, namelijk dat de antenne altijd onder een plastic kapje moet zitten, anders heb je nauwelijks ontvangst. En de bevestiging van metaal op plastic is op het moment niet ideaal.

Volgens geruchten die via DigiTimes de wereld in zijn gekomen, is HTC hard op zoek naar een oplossing voor dat probleem. Daarvoor zou de producent bij Chenming Mold Industrial hebben aangeklopt. Die producent is gespecialiseerd in een speciale spuitgiettechniek genaamd Nano Molding Technology, of simpelweg NMT. Die techniek maakt het mogelijk om plastic onderdelen direct tegen het metaal aan te spuiten, waardoor de overgang van metaal naar kunststof een stuk dunner, lichter, goedkoper en sterker wordt. En dat is uiteraard ideaal als je zoveel mogelijk metaal in je telefoons wilt verwerken.

Chenming heeft niet bevestigd dat HTC inderdaad contact opgenomen heeft met het bedrijf. Wel liet de producent weten dat er al meerdere belangrijke telefoonproducenten de techniek omarmd hebben en dat de massaproductie in juli begint.

Bron: HTCPedia

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters