HTC: “Omzet zal komend kwartaal met 55 procent stijgen”

Fabrikant HTC heeft de eerste targets gesteld voor haar financiële cijfers over het tweede kwartaal van 2012. De fabrikant verwacht dat haar omzet met meer dan de helft zal toenemen dankzij de succesvolle One-serie smartphones.

Volgens Reuters slaat de nieuwe line-up van HTC goed aan wereldwijd en als gevolg daarvan heeft HTC haar omzetverwachting fors omhoog geschroefd. De fabrikant verwacht dat haar omzet vergeleken met het eerste kwartaal van 2012 met 55 procent zal stijgen. HTC verwacht dat de omzet op 3.65 miljard dollar zal gaan uitkomen in het tweede kwartaal. Daarnaast zal de marge van HTC groeien van 25 procent naar 27 procent per toestel, zo verwachten analisten.

HTC is momenteel de 5e producent ter wereld en blijft momenteel stabiel rond die positie hangen. De fabrikant heeft een paar slechte kwartalen achter de rug. De oude line-up van HTC wist niet zo veel tractie te krijgen en daarnaast had HTC flink last van de concurrentie van ondermeer Samsung en Apple. Ook Nokia wist de fabrikant af te troeven in de Windows Phone-hoek. Desondanks gaat HTC er nu vanuit dat het tweede kwartaal erg positief zal zijn, ondermeer door de HTC One X. Onduidelijk is wat de lange termijn resultaten zullen zijn, daar waar Samsung en Apple binnenkort hun nieuwe smartphones zullen gaan bekendmaken.

HTC One X 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Kees Kortvliet -

    Ja mooi toestel inderdaad… Toch ga ik voor de Galaxy S3, waarschijnlijk niet omdat hij mooier is, maar ik vind het een groot nadeel dat je de batterij niet kan vervangen. Ik wil toch zo'n 2 jaar doen met een toestel en meestal begint de batterij duur wel een beetje af te nemen na een jaar a 1,5… dus ik wacht op de galaxy:Y

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters