HTC kondigt HTC One A9s aan op 1 september

HTC zal op 1 september, tijdens de IFA-beurs in Berlijn, de opvolger van zijn HTC One A9 smartphone aankondigen: de One A9s.

HTC One A9

HTC One A9

Vorig jaar kwam HTC (onverwacht) met een nieuwe smartphone: de One A9. Met deze smartphone wilde HTC een nieuwe weg inslaan en eveneens de smartphonemarkt veroveren. Bijna een jaar na de lancering van de smartphone kunnen we zeggen dat dit HTC niet is gelukt. Maar het neemt niet weg dat ze met de A9 een mooie smartphone hebben afgeleverd, al komen ze wel niet al hun beloftes omtrent deze smartphone na. HTC beloofde vorig jaar namelijk om zijn One A9 binnen 15 dagen te voorzien van een update naar een nieuwe versie van Android. Omdat de smartphone vorig jaar de eerste niet-Nexus smartphone was die op Marshmallow draaide, hadden we een goed gevoel bij deze belofte. Maar een aantal dagen geleden is aan het licht gekomen dat gebruikers geen 15 dagen, maar wel meerdere maanden moeten wachten op een update naar Android Nougat. Een slechte zet als je het ons vraagt.

HTC One A9s

HTC One A9sVandaag is aan het licht gekomen dat HTC, hoewel het zijn update-belofte niet nakomt, toch nog gelooft in zijn One A9-lijn. Het bedrijf zal tijdens de IFA-beurs in Berlijn die deze week begint namelijk een opvolger van zijn A9 aankondigden: de HTC One A9s. Van dit toestel is er reeds een foto online verschenen.

In de foto zien we een smartphone die bijna identiek is aan de HTC One A9 maar ook heel veel gemeenschappelijke punten heeft met de huidige iPhones. HTC heeft deze smartphone voorzien van een aluminium ontwerp met aan de achterzijde antenne-lijnen die over het toestel lopen. De achtercamera is, net zoals de selfiecamera, ten opzichten van de HTC One A9 meer naar links opgeschoven. Door deze kleine aanpassingen lijkt de One A9s nog meer op een iPhone dan zijn voorganger.

Echte iPhone-kloon

Dat HTC het ontwerp van een iPhone gebruikt als inspiratie vinden we ergens wel jammer. Al kunnen we het bedrijf geen ongelijk geven. Heel veel mensen kopen een iPhone omdat ze het een mooie smartphone vinden en HTC wil hetzelfde bereiken met zijn One A9s. Of dit gaat lukken is natuurlijk een andere vraag. Buiten het ontwerp kun je ook aan de naamgeving van de nieuwe smartphone merken dat HTC Apple als voorbeeld neemt. Van de A9 naar de A9s. Als ze nu ook eens het updatebeleid van Apple overnemen…

Interessant

Hoewel de HTC One A9s grotendeels een iPhone is, zal het waarschijnlijk wel een interessante smartphone zijn voor mensen die het belangrijk vinden een mooi ontworpen toestel te hebben. Vorig jaar waren ook wij heel positief over de One A9, dus we hebben wel hoge verwachtingen voor HTC’s nieuwe smartphone.

Beschikbaarheid

HTC zal zijn nieuwe One A9s-smartphone op 1 september tijdens de IFA-beurs in Berlijn aankondigen. Wij zijn aanwezig op deze beurs en vanaf dat we meer weten over de nieuwe smartphone van HTC, en eigenlijk iedere andere nieuwe smartphone, lees je het hier op onze site.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters