HTC kondigt HTC One A9s aan op 1 september

HTC zal op 1 september, tijdens de IFA-beurs in Berlijn, de opvolger van zijn HTC One A9 smartphone aankondigen: de One A9s.

HTC One A9

HTC One A9

Vorig jaar kwam HTC (onverwacht) met een nieuwe smartphone: de One A9. Met deze smartphone wilde HTC een nieuwe weg inslaan en eveneens de smartphonemarkt veroveren. Bijna een jaar na de lancering van de smartphone kunnen we zeggen dat dit HTC niet is gelukt. Maar het neemt niet weg dat ze met de A9 een mooie smartphone hebben afgeleverd, al komen ze wel niet al hun beloftes omtrent deze smartphone na. HTC beloofde vorig jaar namelijk om zijn One A9 binnen 15 dagen te voorzien van een update naar een nieuwe versie van Android. Omdat de smartphone vorig jaar de eerste niet-Nexus smartphone was die op Marshmallow draaide, hadden we een goed gevoel bij deze belofte. Maar een aantal dagen geleden is aan het licht gekomen dat gebruikers geen 15 dagen, maar wel meerdere maanden moeten wachten op een update naar Android Nougat. Een slechte zet als je het ons vraagt.

HTC One A9s

HTC One A9sVandaag is aan het licht gekomen dat HTC, hoewel het zijn update-belofte niet nakomt, toch nog gelooft in zijn One A9-lijn. Het bedrijf zal tijdens de IFA-beurs in Berlijn die deze week begint namelijk een opvolger van zijn A9 aankondigden: de HTC One A9s. Van dit toestel is er reeds een foto online verschenen.

In de foto zien we een smartphone die bijna identiek is aan de HTC One A9 maar ook heel veel gemeenschappelijke punten heeft met de huidige iPhones. HTC heeft deze smartphone voorzien van een aluminium ontwerp met aan de achterzijde antenne-lijnen die over het toestel lopen. De achtercamera is, net zoals de selfiecamera, ten opzichten van de HTC One A9 meer naar links opgeschoven. Door deze kleine aanpassingen lijkt de One A9s nog meer op een iPhone dan zijn voorganger.

Echte iPhone-kloon

Dat HTC het ontwerp van een iPhone gebruikt als inspiratie vinden we ergens wel jammer. Al kunnen we het bedrijf geen ongelijk geven. Heel veel mensen kopen een iPhone omdat ze het een mooie smartphone vinden en HTC wil hetzelfde bereiken met zijn One A9s. Of dit gaat lukken is natuurlijk een andere vraag. Buiten het ontwerp kun je ook aan de naamgeving van de nieuwe smartphone merken dat HTC Apple als voorbeeld neemt. Van de A9 naar de A9s. Als ze nu ook eens het updatebeleid van Apple overnemen…

Interessant

Hoewel de HTC One A9s grotendeels een iPhone is, zal het waarschijnlijk wel een interessante smartphone zijn voor mensen die het belangrijk vinden een mooi ontworpen toestel te hebben. Vorig jaar waren ook wij heel positief over de One A9, dus we hebben wel hoge verwachtingen voor HTC’s nieuwe smartphone.

Beschikbaarheid

HTC zal zijn nieuwe One A9s-smartphone op 1 september tijdens de IFA-beurs in Berlijn aankondigen. Wij zijn aanwezig op deze beurs en vanaf dat we meer weten over de nieuwe smartphone van HTC, en eigenlijk iedere andere nieuwe smartphone, lees je het hier op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Anthony -

  The HTC A9 is a really beautiful phone. In fact i think it is one of the best feeling phones in your hand. Iphone is too expensive and the A9 offers the freedom of Android in a very beautiful design. In Australia we didnt have it so i ordered several from the usa.

  cant wait to see what the A9S has to offer.
  All updates regarding HTC A9 have been on time as promised. The shift o Nougat is obviously a lot more involved than a usual update or patch.

  Look forward to supporting them and the handset is a great size. I particularly like the smooth glass to metal edge feel.

   1. Frank -

    Omdat de iphone een kloon is van de eerste htc one… Of in iedergeval zeer gelijkend op, denk aan vorm, alu behuizing, plaatsing antennes etc etc.

  1. Hetty -

   I love how you portrayed your points in this article. I am in agreement on various points and am planning on taking stock in others. Thank you for writing such inenttsrieg content on this topic.

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters