HTC breekt meteen al update belofte HTC One A9

HTC heeft bekend gemaakt wanneer eigenaren van de HTC 10, HTC One A9 en de HTC One M9 de update naar Android 7.0 Nougat kunnen verwachten.

Android 7.0 Nougat

Google begon afgelopen maandag met het uitrollen van Android 7.0 Nougat naar verschillende Nexus smartphones en tablets. Sindsdien heeft onder andere Sony bekend gemaakt welke Xperia vlaggenschepen de update zullen ontvangen. Nu heeft ook HTC aangekondigd wanneer je de update kunt verwachten.

HTC 10

Het Taiwanese bedrijf brengt de update als eerste naar zijn nieuwste vlaggenschip, de HTC 10. Eigenaren van het toestel kunnen Android Nougat in het vierde kwartaal van dit jaar verwachten. Dat is dus op zijn vroegst in oktober, en op zijn laatst in december. Daarna zullen ook de HTC One M9 en de HTC One A9 de update ontvangen.

HTc One A9

Belofte

De smartphonefabrikant kondigde afgelopen juni al aan dat de HTC 10, One M9 en de One A9 de update naar Android 7.0 Nougat zullen ontvangen, maar nu pas is het bekend hoe lang eigenaren ongeveer zullen moeten wachten. Een paar maanden lijkt redelijk, tot je beseft dat HTC hiermee opnieuw zijn belofte verbreekt…

HTC One A9

Vorig jaar kondigde HTC de HTC One A9 aan, een strak toestel met destijds lichtelijk teleurstellende specificaties. Dat werd echter meer dan goed gemaakt door de belofte van HTC dat de smartphone binnen 15 dagen na Nexus smartphones de nieuwste Android updates zal ontvangen. Bovendien was het de eerste non-Nexus smartphone die op Android Marshmallow draaide. Het leek er dus op dat HTC zijn leven had gebeterd en het consequent en snel updates uit zou gaan rollen naar zijn vlaggenschepen.

Teleurstelling

Android 7.0 Nougat is de eerste grote update voor de HTC One A9. In plaats van 15 dagen moeten eigenaren nu minstens een maand wachten, waarmee HTC opnieuw zijn beloftes verbreekt als het om updates gaat. Hetzelfde gebeurde met eerdere vlaggenschepen en Lollipop. Het Taiwanese bedrijf heeft al flinke klappen moeten incasseren en slechte communicatie maakt het er niet beter op. Zeker nu vrijwel elke Android smartphone uitstekende specificaties heeft kunnen fabrikanten zich juist onderscheiden met hun updatebeleid. HTC laat met het direct verbreken van zijn belofte zien hoe het niet moet.

Bron: Twitter

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters