HTC breekt meteen al update belofte HTC One A9

HTC heeft bekend gemaakt wanneer eigenaren van de HTC 10, HTC One A9 en de HTC One M9 de update naar Android 7.0 Nougat kunnen verwachten.

Android 7.0 Nougat

Google begon afgelopen maandag met het uitrollen van Android 7.0 Nougat naar verschillende Nexus smartphones en tablets. Sindsdien heeft onder andere Sony bekend gemaakt welke Xperia vlaggenschepen de update zullen ontvangen. Nu heeft ook HTC aangekondigd wanneer je de update kunt verwachten.

HTC 10

Het Taiwanese bedrijf brengt de update als eerste naar zijn nieuwste vlaggenschip, de HTC 10. Eigenaren van het toestel kunnen Android Nougat in het vierde kwartaal van dit jaar verwachten. Dat is dus op zijn vroegst in oktober, en op zijn laatst in december. Daarna zullen ook de HTC One M9 en de HTC One A9 de update ontvangen.

HTc One A9

Belofte

De smartphonefabrikant kondigde afgelopen juni al aan dat de HTC 10, One M9 en de One A9 de update naar Android 7.0 Nougat zullen ontvangen, maar nu pas is het bekend hoe lang eigenaren ongeveer zullen moeten wachten. Een paar maanden lijkt redelijk, tot je beseft dat HTC hiermee opnieuw zijn belofte verbreekt…

HTC One A9

Vorig jaar kondigde HTC de HTC One A9 aan, een strak toestel met destijds lichtelijk teleurstellende specificaties. Dat werd echter meer dan goed gemaakt door de belofte van HTC dat de smartphone binnen 15 dagen na Nexus smartphones de nieuwste Android updates zal ontvangen. Bovendien was het de eerste non-Nexus smartphone die op Android Marshmallow draaide. Het leek er dus op dat HTC zijn leven had gebeterd en het consequent en snel updates uit zou gaan rollen naar zijn vlaggenschepen.

Teleurstelling

Android 7.0 Nougat is de eerste grote update voor de HTC One A9. In plaats van 15 dagen moeten eigenaren nu minstens een maand wachten, waarmee HTC opnieuw zijn beloftes verbreekt als het om updates gaat. Hetzelfde gebeurde met eerdere vlaggenschepen en Lollipop. Het Taiwanese bedrijf heeft al flinke klappen moeten incasseren en slechte communicatie maakt het er niet beter op. Zeker nu vrijwel elke Android smartphone uitstekende specificaties heeft kunnen fabrikanten zich juist onderscheiden met hun updatebeleid. HTC laat met het direct verbreken van zijn belofte zien hoe het niet moet.

Bron: Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DIederikje -

  Nou sorry dat ik dit zeg maar HTC hat ik nog nooit goed merk gevonden maar dit kan echt niet ik Wilde een smartphone. Met nougath ik wou bijna van plan om Te kopen maat nu niet

 2. pipolakki -

  Hehe 14 dagen later. Nou en… Is dat zo’n straf. Buiten dat komt HTC steeds erg snel met updates voor je huidige os. En Theo als hij nog steeds lolipop draait zal daar geen verandering meer in komen als rooten en zelf marshmallow flashen. Mag van HTC en stelt niet zo veel voor.

 3. Theo -

  Htc denkt alleen maar aan zijn duurste vlaggenschip, ik heb de desire 830, deze draait nog steeds op lollipop. En als je bij hun navraagt weet niemand wanneer deze marshmallow krijgt, laat staan Nougat.

 4. ikke -

  HTC is anders altijd als eerste van de vlaggenschepen die een nieuwe versie krijgen… En denk nou maar niet dat LG/Samsung en co het beter doen….

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters