‘HTC One M10 volgt design van A9’

Evleaks heeft getweet over de HTC One M10. Volgens hem gaat het uiterlijk van telefoon vergelijkbaar zijn met dat van de HTC A9. De HTC A9 werd beschouwd als de ultieme iPhone kloon.

De grote MWC-beurs in Barcelona is dé plek om als smartphone fabrikant je beste beentje voor te zetten. Toch is er een fabrikant waar we nog erg weinig van gehoord hebben; HTC. Zij presenteren meestal hun nieuwe vlaggenschip op deze beurs, maar dit jaar waarschijnlijk niet.

Evleaks

One M10
HTC One M9

Evan Blass van Evleaks heeft informatie vergaard over het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant. Het toestel gaat nu schuil onder de naam ‘Perfume’, maar zal bij de release waarschijnlijk als HTC One M10 op de markt komen. Evan heeft het in het verleden vaker bij het rechte eind gehad.

HTC A9

Volgens hem gaat de One M10 hetzelfde design krijgen als van de A9. De A9 werd destijds zwaar bekritiseerd vanwege zijn uiterlijk dat erg veel op dat van de iPhone 6 leek. Ondanks deze kritiek lijkt HTC tevreden te zijn met het ontwerp van de A9 aangezien het nu dus ook zijn vlaggenschip omdoopt tot iPhone-kloon.

Nieuwe HTC One A9 krijgt binnen twee weken telkens nieuwste Android-update
HTC A9

Specificaties HTC One M10

De HTC One M10 krijgt naast het iPhone-achtige uiterlijk een Qualcomm Snapdragon 820-processor en een 23-megapixelcamera aan de achterkant. Verder krijgt het toestel een vingerprintsensor. De Taiwanese fabrikant is een van de weinigen die nog geen vingerprintsensor in zijn vlaggenschip heeft gestopt. Er was wel een HTC One M9+ met vingerafdruksensor, maar die is nooit in Nederland verschenen.

Hoge verwachtingen

Verder krijgt het toestel een 3000 mAh-batterij en een IP 68-certificaat. Dit houdt in dat het toestel stof- en waterdicht is. Aangezien het nog zo stil is bij HTC zullen we het toestel waarschijnlijk niet zien tijdens de MWC-beurs. De verwachting is dat HTC zijn M10 later pas presenteert. De Taiwanese fabrikant zal een erg goed toestel neer moeten zetten om zijn enorme verliezen van de afgelopen jaren te compenseren. Het is dus even afwachten tot maart, dat is de periode dat Evleaks het toestel verwacht.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters