‘HTC One M10 volgt design van A9’

Evleaks heeft getweet over de HTC One M10. Volgens hem gaat het uiterlijk van telefoon vergelijkbaar zijn met dat van de HTC A9. De HTC A9 werd beschouwd als de ultieme iPhone kloon.

De grote MWC-beurs in Barcelona is dé plek om als smartphone fabrikant je beste beentje voor te zetten. Toch is er een fabrikant waar we nog erg weinig van gehoord hebben; HTC. Zij presenteren meestal hun nieuwe vlaggenschip op deze beurs, maar dit jaar waarschijnlijk niet.

Evleaks

One M10
HTC One M9

Evan Blass van Evleaks heeft informatie vergaard over het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant. Het toestel gaat nu schuil onder de naam ‘Perfume’, maar zal bij de release waarschijnlijk als HTC One M10 op de markt komen. Evan heeft het in het verleden vaker bij het rechte eind gehad.

HTC A9

Volgens hem gaat de One M10 hetzelfde design krijgen als van de A9. De A9 werd destijds zwaar bekritiseerd vanwege zijn uiterlijk dat erg veel op dat van de iPhone 6 leek. Ondanks deze kritiek lijkt HTC tevreden te zijn met het ontwerp van de A9 aangezien het nu dus ook zijn vlaggenschip omdoopt tot iPhone-kloon.

Nieuwe HTC One A9 krijgt binnen twee weken telkens nieuwste Android-update
HTC A9

Specificaties HTC One M10

De HTC One M10 krijgt naast het iPhone-achtige uiterlijk een Qualcomm Snapdragon 820-processor en een 23-megapixelcamera aan de achterkant. Verder krijgt het toestel een vingerprintsensor. De Taiwanese fabrikant is een van de weinigen die nog geen vingerprintsensor in zijn vlaggenschip heeft gestopt. Er was wel een HTC One M9+ met vingerafdruksensor, maar die is nooit in Nederland verschenen.

Hoge verwachtingen

Verder krijgt het toestel een 3000 mAh-batterij en een IP 68-certificaat. Dit houdt in dat het toestel stof- en waterdicht is. Aangezien het nog zo stil is bij HTC zullen we het toestel waarschijnlijk niet zien tijdens de MWC-beurs. De verwachting is dat HTC zijn M10 later pas presenteert. De Taiwanese fabrikant zal een erg goed toestel neer moeten zetten om zijn enorme verliezen van de afgelopen jaren te compenseren. Het is dus even afwachten tot maart, dat is de periode dat Evleaks het toestel verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Martijn -

   @Axel: zorg eerst dat je je feiten goed hebt voordat je wat roept. HTC was de eerste met dit design. Het is juist Apple dat het design van HTC heeft overgenomen en dus niet bepaald origineel is. Vergelijk de achterkant van de HTC One M7 maar is met die van de iPhone 6 en 6S.

   HTC is juist altijd erg vooruitstrevend en vernieuwend geweest, alleen hun marketing was dramatisch. Dat heeft ze behoorlijk genekt. Helaas viel de M9 ook vies tegen. Ik gok zo dat de M10 hun laatste kans is, hopelijk pakken ze dat met beide handen aan!

   1. Axel -

    Idd als de m10 niet goed is denk ik dat htc de boeken dicht kan doen (dat gebeurd warschijnlijk wel denk ik)

   1. sander -

    Ja he, dat betekent geen htc meer voor mij. Ze hadden na de camera en de batterij verpest te hebben op de m9 ook blinkfeed verkracht.

 1. ikke -

  Ik weet niet hoor maar ze waren de eerste met een vingerprint sensor aangezien die al in de one max zat…. Overigens is de htc one m9+ hier wel te koop geweest zij het maar kort…

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters