HTC One-smartphones wellicht weken vertraagd door productieproblemen

De nieuwe HTC One-smartphoneserie zou een paar weken later in de winkels kunnen liggen, omdat processorfabrikant TSMC ineens de productie van de chips heeft gestaakt. Of en hoe dit gevolgen krijgt voor de apparaten die gebruik maken van die chips, zoals de HTC One-smartphones, is nog niet duidelijk.

TSMC, een Taiwanese chipfabrikant, heeft de productie van 28nm-chips drie weken geleden plotseling zonder enige uitleg gestaakt. Er wordt sindsdien niets meer gemaakt. Afnemer NVidia had problemen met de door TSMC geproduceerde chips. Daarop besloot TSMC de productie volledig stil te leggen om te kijken wat er aan de hand is. Waarom het al zo lang duurt en waarom TSMC tot zo’n drastische stap besloot, is onduidelijk. Maar feit is dat er al drie weken geen chips meer uit die fabriek komen.

Sommige Aziatische bronnen melden dat de productie elk moment weer kan beginnen, andere beweren dat wellicht eind maart pas de productie weer op peil zal zijn. Het zou gaan om een relatief klein probleem, weten weer andere bronnen te melden. Waarom dan tot een totale productiestop is besloten, is nogal een raadsel. Maar het kan ertoe leiden dat de eerste 28nm-chips pas in juni de fabriek zullen verlaten.

Niet alleen HTC kan hier veel last van krijgen, ook Panasonic met zijn nieuwe ‘Europese’ toestel Eluga is afhankelijk van de TSMC-chips. Ook enkele tabletfabrikanten zijn klant bij TSMC. Het zou volgens enkele bronnen kunnen leiden tot een week of drie vertraging van de start van de verkoop van de getroffen smartphones en tablets.

Omdat TSMC noch de staking van de productie publiekelijk heeft bekendgemaakt, noch wat er aan de hand is en wanneer de productie weer zal doorgaan, is op dit moment eigenlijk alles onzeker.

Bron: semiaccurate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. pvdd -

  Let’s just make sure everyone has read the title and caught the word “RUMOR” in the front, because that’s exactly what this story is —rumor. According to SemiAccurate, TSMC is having trouble manufacturing 28nm chips, in fact they have gone as far as halting production in mid-February. It’s said (if this rumor is in fact, fact) production will not resume until at least the end of March.

  So what does this have to do with the Qualcomm Snapdragon S4 chip you ask? Well, Qualcomm may have designed the S4, which uses the 28nm manufacturing process TSMC actually manufacturers. Without the chips, production of the devices that are using them, including the HTC One X (for AT&T) and HTC One S (for T-Mobile) may face a delay. The international version of the HTC One X will not be affected by any manufacturing issues as it uses a different processor in the form of the Tegra 3, manufactured by Nvidia.

  Still, let’s go right back to the title and emphasize that this is pure rumor now, so any troubles TSMC could be facing may not actually exist at all. Hopefully, the HTC One S will not face any delays in manufacturing and will stay on schedule for a “coming this Spring” launch time-frame.

 2. Eise -

  Dat snap ik dus ook niet. De problemen treffen volgens mij alleen de One S en de US versie van de One X aangezien die ook met die dual core processor is uitgerust. De europese One X is lijkt mij niks mee aan de hand aangezien die de NVidia chipset heeft en zeker niet op 28Nm geproduceerd wordt op dit moment… Zag ondertussen een andere site die mijn vermoedens bevestigen. Dus voor hier betreft het eventueel alleen de One S, als die problemen er al zijn want vooralsnog is niks ontkend maar zeker ook niet toegegeven dus in principe is het volgens mij niet eens zeker of het wel echt stilgelegd is…

 3. Eise -

  28Nm? Hebben we het hier wel over de One X dan? Aangezien de Europese versie op een NVidia chipset draait die 40Nm is…. Beetje vreemd dan… De Amerikaanse zou kunnen of de One S. Maar als dit gerucht al waar is betreft dit dus als het goed is niet de One X als het alleen om 28 Nm chips gaat…

  Ik hoop iig dat er niks van waar is (zie ook nergens een bericht als deze) en zowiezo dat de One X er dus buiten valt en geen problemen heeft. Dit maak ik hieruit toch wel een beetje op…
  Kan zijn dat er problemen zijn omdat het weer kleiner is… Dat is al eens eerder gebeurd… Maar zoals ik al zei, voor zover ik weet is de One X hier in EU gewoon op 40Nm geproduceerd dus ik begrijp het zowiezo niet….

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters