HTC One-smartphones wellicht weken vertraagd door productieproblemen

De nieuwe HTC One-smartphoneserie zou een paar weken later in de winkels kunnen liggen, omdat processorfabrikant TSMC ineens de productie van de chips heeft gestaakt. Of en hoe dit gevolgen krijgt voor de apparaten die gebruik maken van die chips, zoals de HTC One-smartphones, is nog niet duidelijk.

TSMC, een Taiwanese chipfabrikant, heeft de productie van 28nm-chips drie weken geleden plotseling zonder enige uitleg gestaakt. Er wordt sindsdien niets meer gemaakt. Afnemer NVidia had problemen met de door TSMC geproduceerde chips. Daarop besloot TSMC de productie volledig stil te leggen om te kijken wat er aan de hand is. Waarom het al zo lang duurt en waarom TSMC tot zo’n drastische stap besloot, is onduidelijk. Maar feit is dat er al drie weken geen chips meer uit die fabriek komen.

Sommige Aziatische bronnen melden dat de productie elk moment weer kan beginnen, andere beweren dat wellicht eind maart pas de productie weer op peil zal zijn. Het zou gaan om een relatief klein probleem, weten weer andere bronnen te melden. Waarom dan tot een totale productiestop is besloten, is nogal een raadsel. Maar het kan ertoe leiden dat de eerste 28nm-chips pas in juni de fabriek zullen verlaten.

Niet alleen HTC kan hier veel last van krijgen, ook Panasonic met zijn nieuwe ‘Europese’ toestel Eluga is afhankelijk van de TSMC-chips. Ook enkele tabletfabrikanten zijn klant bij TSMC. Het zou volgens enkele bronnen kunnen leiden tot een week of drie vertraging van de start van de verkoop van de getroffen smartphones en tablets.

Omdat TSMC noch de staking van de productie publiekelijk heeft bekendgemaakt, noch wat er aan de hand is en wanneer de productie weer zal doorgaan, is op dit moment eigenlijk alles onzeker.

Bron: semiaccurate

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters