HTC One-smartphones wellicht weken vertraagd door productieproblemen

De nieuwe HTC One-smartphoneserie zou een paar weken later in de winkels kunnen liggen, omdat processorfabrikant TSMC ineens de productie van de chips heeft gestaakt. Of en hoe dit gevolgen krijgt voor de apparaten die gebruik maken van die chips, zoals de HTC One-smartphones, is nog niet duidelijk.

TSMC, een Taiwanese chipfabrikant, heeft de productie van 28nm-chips drie weken geleden plotseling zonder enige uitleg gestaakt. Er wordt sindsdien niets meer gemaakt. Afnemer NVidia had problemen met de door TSMC geproduceerde chips. Daarop besloot TSMC de productie volledig stil te leggen om te kijken wat er aan de hand is. Waarom het al zo lang duurt en waarom TSMC tot zo’n drastische stap besloot, is onduidelijk. Maar feit is dat er al drie weken geen chips meer uit die fabriek komen.

Sommige Aziatische bronnen melden dat de productie elk moment weer kan beginnen, andere beweren dat wellicht eind maart pas de productie weer op peil zal zijn. Het zou gaan om een relatief klein probleem, weten weer andere bronnen te melden. Waarom dan tot een totale productiestop is besloten, is nogal een raadsel. Maar het kan ertoe leiden dat de eerste 28nm-chips pas in juni de fabriek zullen verlaten.

Niet alleen HTC kan hier veel last van krijgen, ook Panasonic met zijn nieuwe ‘Europese’ toestel Eluga is afhankelijk van de TSMC-chips. Ook enkele tabletfabrikanten zijn klant bij TSMC. Het zou volgens enkele bronnen kunnen leiden tot een week of drie vertraging van de start van de verkoop van de getroffen smartphones en tablets.

Omdat TSMC noch de staking van de productie publiekelijk heeft bekendgemaakt, noch wat er aan de hand is en wanneer de productie weer zal doorgaan, is op dit moment eigenlijk alles onzeker.

Bron: semiaccurate

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters