'HTC One X heeft geen multitasking mee gekregen'

Gebruikers op XDA-Developers zijn van mening dat HTC geen echte multitasking heeft geïmplementeerd in haar paradepaardje, de One X. Zodra overgeschakeld wordt naar een andere applicatie wordt de oude afgesloten, aldus ontevreden One X gebruikers.

Inmiddels loopt een 50-pagina tellend onderwerp over de multitasking op de One X op XDA Developers. Volgens de gebruikers heeft HTC het multitasken niet geïmplementeerd zoals dat op andere Android-telefoons wel het geval is. Zodra namelijk overgeschakeld wordt op een andere applicatie via het multitasking-menu wordt de oude app na ongeveer 30 seconden uit het cache geheugen van het ram gehaald. Dit heeft als gevolg dat de applicatie afgesloten wordt en niet meer in zijn oude staat opstart maar juist opstart alsof hij weer opnieuw geopend wordt.

Gebruikers kunnen daardoor niet schakelen tussen applicaties en verder gaan in een app waar ze eerder gebleven waren. Zo wordt als voorbeeld gegeven dat een muziekapplicatie zichzelf na 30 seconden afsluit en de muziek stopt met afspelen. Hierna is er ook geen mogelijkheid om het nummer opnieuw af te spelen waar hij eerder gestopt was.

HTC laat in een reactie weten dat het inderdaad iets aangepast heeft aan de multitasking in Sense 4.0 die ondermeer op de HTC One X te vinden is. De fabrikant onderzoekt momenteel naar eigen zeggen de klachten maar is wel van mening dat haar werkwijze de meest ideale is voor de smartphone omdat het niet onnodig de smartphone belast. De fabrikant laat niet doorschemeren of het van plan is om de originele multitasking weer terug te brengen op haar paradepaardje.

HTC One X 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Herman Van Der Blom -

  ha ha ha….love it 🙂 I have a Lumia 800, works amazingly great. just the best OS there is now. Use and you will know it 🙂

  1. Herman Van Der Blom -

   goeie constatering daar heb je ook niks aan. alleen als je HD video of zo wilt kijken. heb ik nog geeneen keer gedaan. maar ik heb dan ook maar een single core, maar dan wel eentje met een OS erop dat het beste werkt van allemaal. krijgt van "echte" users 5 sterren in de USofA. IOS en Android users kunnen dat niet hebben en beginnen deze reviews nu te "trollen", wacht maar tot WP8 uitkomt met PureView van Nokia erin. Je krijgt dan een N8 met WP8, onverslaanbaar.

 2. djbosanac -

  zelf gebruik ik het niet zo, dus ik merk er niet veel van, maar kan me wel voorstellen van de xda mensen hun natuurlijk wel.

 3. gert huygens -

  Ja dan hadden ze er een betere accu in moeten doen of zorgen dat we zelf een andere accu erin konden plaatsen maar helaas dus nu wel begrijpelijk anders is de accu helemaal naar een uur al leeg

  1. return void -

   Het idee dat de mogelijkheid tot multitasking tot slechtere accuduur leidt is totale lariekoek. Kul. Nonsense. Hogwash. Symbian en MeeGo ondersteunen multitasking zoals het hoort, beide hebben allerminst last van slechte accuduur. That said, multitasking op Android vind ik sowieso al niet optimaal. Maar nog altijd orders of magnitude beter dan iOS en Windows Phone.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters