'HTC One X heeft geen multitasking mee gekregen'

Gebruikers op XDA-Developers zijn van mening dat HTC geen echte multitasking heeft geïmplementeerd in haar paradepaardje, de One X. Zodra overgeschakeld wordt naar een andere applicatie wordt de oude afgesloten, aldus ontevreden One X gebruikers.

Inmiddels loopt een 50-pagina tellend onderwerp over de multitasking op de One X op XDA Developers. Volgens de gebruikers heeft HTC het multitasken niet geïmplementeerd zoals dat op andere Android-telefoons wel het geval is. Zodra namelijk overgeschakeld wordt op een andere applicatie via het multitasking-menu wordt de oude app na ongeveer 30 seconden uit het cache geheugen van het ram gehaald. Dit heeft als gevolg dat de applicatie afgesloten wordt en niet meer in zijn oude staat opstart maar juist opstart alsof hij weer opnieuw geopend wordt.

Gebruikers kunnen daardoor niet schakelen tussen applicaties en verder gaan in een app waar ze eerder gebleven waren. Zo wordt als voorbeeld gegeven dat een muziekapplicatie zichzelf na 30 seconden afsluit en de muziek stopt met afspelen. Hierna is er ook geen mogelijkheid om het nummer opnieuw af te spelen waar hij eerder gestopt was.

HTC laat in een reactie weten dat het inderdaad iets aangepast heeft aan de multitasking in Sense 4.0 die ondermeer op de HTC One X te vinden is. De fabrikant onderzoekt momenteel naar eigen zeggen de klachten maar is wel van mening dat haar werkwijze de meest ideale is voor de smartphone omdat het niet onnodig de smartphone belast. De fabrikant laat niet doorschemeren of het van plan is om de originele multitasking weer terug te brengen op haar paradepaardje.

HTC One X 
Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters