HTC One X krijgt software-update voor de batterij en het scherm

HTC heeft een update vrijgegeven voor de HTC One X. De update moet de Tegra 3-chip beter afstellen en zo de batterij aanzienlijk ontzien. Ook het scherm-probleem zou met de update opgelost moeten zijn.

De draadloze update is inmiddels al te downloaden op Nederlandse One-smartphones. De update heeft rugnummer 1.28.401.9 mee gekregen van HTC en heeft een paar belangrijke verbeteringen in het toestel doorgevoerd, aldus de changelog op XDA-Developers. De One X heeft sinds de lancering met een paar bugs te kampen. Zo is de batterijduur nu nog maar maximaal 8 uur en dat zou te maken hebben met de Nvidia Tegra 3-processor die niet op tijd zijn 5e core zou inschakelen om alle idle-processen voor zijn rekening te nemen. Ook het scherm van het toestel vertoonde bij sommige gebruikers soms kuren. De zijkant van het scherm vertoonde op momenten strepen, aldus klanten van HTC.

Deze eerste update voor de One X moet deze problemen gaan verhelpen. De Tegra 3-core zou nu goed afgesteld zijn dankzij de update en deze moet er dan ook voor gaan zorgen dat de batterij ontzien wordt. Ook moet de core beter presteren bij games en het beeld vloeiender weergeven. Daarnaast is de algehele snelheid van het toestel toegenomen dankzij de update, aldus HTC One X-eigenaren die de update al geïnstalleerd hebben. Ook een aantal widgets van HTC zelf heeft een update gekregen waardoor ze nu niet meer crashen of beter werken. Ook de Sense-interface zou nu niet meer moeten crashen na langdurig gebruik van het toestel.

De update is draadloos binnen te halen via het software-menu van de One X. De update is ongeveer 30MB groot en aangeraden wordt om deze via Wifi binnen te halen op het toestel.

HTC One X update 
cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters