'HTC overweegt eigen OS te maken voor haar telefoons'

De CFO van HTC heeft in een interview met de zakenkrant Bloomberg gemeld dat HTC momenteel aan het overwegen is of het met een eigen OS zal komen voor haar telefoons. De producent zou geïnspireerd zijn van het succes van het BlackBerry OS en het iPhone OS.

HTC logo

De Chief Financial Officer van HTC genaamd Cheng Hui-ming, wist in een interview met Bloomberg iets in interessants te melden over haar plannen voor een operating system. Volgens de CFO is HTC erg onder de indruk van het succes dat het eigen systeem van Apple en BlackBerry de fabrikanten gebracht heeft. Hierdoor overweegt de Taiwanees om zelf ook een OS te gaan ontwikkelen om zo meer toegevoegde waarde te brengen aan haar smartphones en uiteraard een ‘unique selling point’ te creëren.

Echter meent de topman dat er ook een paar flinke nadelen zitten aan het ontwerpen en onderhouden van een eigen OS. Zo is de investering hiervoor beduidend en ook de mankracht die nodig is voor beide factoren zou dermate hoog zijn dat de return on investment relatief lang kan duren. HTC wil dan ook een gedegen overweging maken over deze stap. De producent kan uiteraard ook nog Palm inlijven en zo het WebOS adopteren als het eigen OS voor haar smartphones. De CFO wou hier echter niets over kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DonG -

  Dit lijkt me een hele domme actie. Dit gaat ze geld kosten. Ze kunnen zich beter concentreren op het maken van hardware en HTC Sense.We hebben nu al SYMBIAN, MEEGO en ANDROID.

 2. bart vuijk -

  Alsjeblieft niet zeg. Niet nóg een OS. Ik raak nu al de weg kwijt tussen vier verschillende Symbian-versies, Samsung's Bada, Android, iPhone-OS, Blackberry-OS en Windows Mobile. En dan nog Maemo en Meego. Doe me een lol, fabrikanten. Laat die apparaatjes die voornamelijk zijn bedoeld om te communiceren met elkaar, ook daadwerkelijk communiceren met elkaar. Nog een nieuw OS geef ik overigens weinig kans, tenzij je het mobieltje waar het op staat bijna gratis maakt natuurlijk.

  1. Dominick -

   IMO is het prima. De slechte systemen vallen vanzelf af en het dwingt ook tot innovatie. Maar beter met elkaar samenwerken ook qua apps zou idd wel mooi zijn.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters