'HTC overweegt eigen OS te maken voor haar telefoons'

De CFO van HTC heeft in een interview met de zakenkrant Bloomberg gemeld dat HTC momenteel aan het overwegen is of het met een eigen OS zal komen voor haar telefoons. De producent zou geïnspireerd zijn van het succes van het BlackBerry OS en het iPhone OS.

HTC logo

De Chief Financial Officer van HTC genaamd Cheng Hui-ming, wist in een interview met Bloomberg iets in interessants te melden over haar plannen voor een operating system. Volgens de CFO is HTC erg onder de indruk van het succes dat het eigen systeem van Apple en BlackBerry de fabrikanten gebracht heeft. Hierdoor overweegt de Taiwanees om zelf ook een OS te gaan ontwikkelen om zo meer toegevoegde waarde te brengen aan haar smartphones en uiteraard een ‘unique selling point’ te creëren.

Echter meent de topman dat er ook een paar flinke nadelen zitten aan het ontwerpen en onderhouden van een eigen OS. Zo is de investering hiervoor beduidend en ook de mankracht die nodig is voor beide factoren zou dermate hoog zijn dat de return on investment relatief lang kan duren. HTC wil dan ook een gedegen overweging maken over deze stap. De producent kan uiteraard ook nog Palm inlijven en zo het WebOS adopteren als het eigen OS voor haar smartphones. De CFO wou hier echter niets over kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DonG -

  Dit lijkt me een hele domme actie. Dit gaat ze geld kosten. Ze kunnen zich beter concentreren op het maken van hardware en HTC Sense.We hebben nu al SYMBIAN, MEEGO en ANDROID.

 2. bart vuijk -

  Alsjeblieft niet zeg. Niet nóg een OS. Ik raak nu al de weg kwijt tussen vier verschillende Symbian-versies, Samsung's Bada, Android, iPhone-OS, Blackberry-OS en Windows Mobile. En dan nog Maemo en Meego. Doe me een lol, fabrikanten. Laat die apparaatjes die voornamelijk zijn bedoeld om te communiceren met elkaar, ook daadwerkelijk communiceren met elkaar. Nog een nieuw OS geef ik overigens weinig kans, tenzij je het mobieltje waar het op staat bijna gratis maakt natuurlijk.

  1. Dominick -

   IMO is het prima. De slechte systemen vallen vanzelf af en het dwingt ook tot innovatie. Maar beter met elkaar samenwerken ook qua apps zou idd wel mooi zijn.

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters