HTC overweegt om de overname van S3 Graphics af te blazen

HTC heeft in een statement aan Bloomberg laten weten dat de fabrikant momenteel de overname vanS3 Graphics heroverweegt. HTC komt tot deze twijfels doordat het bedrijf een patentzaak met Apple heeft verloren een dag eerder. De S3-patenten bleken in de ogen van de rechter weinig waard in die zaak.

HTC laat in zijn statement weten dat het bedrijf momenteel heroverweegt om S3 Graphics over te nemen. De fabrikant wist afgelopen juni nog bekend te maken dat het plannen heeft om de graphics-producent over te nemen. De bedoeling was dat de patenten van S3 de patentenportfolio van HTC zouden versterken. Maar de Amerikaanse ITC, het overheidsorgaan dat patentkwesties onderzoekt, haalde een streep door de rekening.

Volgens de ITC maakt Apple namelijk geen inbreuk op de patenten van S3 en daarmee die van HTC. Hierdoor is de waarde van S3 voor HTC gering; dit aangezien de technologie van S3 weinig toegevoegde waarde heeft voor de Taiwanese mobieltjesfabrikant. Onduidelijk is nu hoe HTC zich verder zal gaan verdedigen in de toekomst tegen Apple. De kans lijkt groot dat de overname van S3 daadwerkelijk afgeblazen zal worden.

HTC S3 Graphics

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters