HTC patenteert stylus voor capacitieve touchscreens

Touchscreentelefoons worden steeds vaker uitgerust met capacitieve touchscreens en het enige nadeel daarvan is eigenlijk dat je geen stylus kunt gebruiken. Daar komt gelukkig binnenkort verandering in, HTC heeft namelijk een magnetische stylus gepatenteerd waarmee je wel je capacitieve touchscreen kunt bedienen.

Telefoonproducenten produceren steeds meer telefoons met capacitieve touchscreens. Handig, want deze schermen zijn steviger, gevoeliger en kunnen in je broekzak niet per ongeluk bediend worden door de druk die je broek uitoefent. Helaas zit er ook één groot nadeel aan deze schermen, namelijk dat ze niet bediend kunnen worden met een reguliere stylus. Hier heeft HTC echter iets op bedacht, waardoor er nu echt geen redenen meer zijn om een resistief touchscreen te implementeren in een telefoon. Dit is vooral gunstig voor de Aziatische landen waar HTC toestellen verkoopt, omdat die een stylus nodig hebben vanwege hun ingewikkelde alfabet.

De nieuwe stylus van HTC, die een grotere precisie bij capacitieve touchscreens mogelijk maakt, werkt op basis van magnetische velden. Het hulpmiddel heeft een magnetisch puntje, waardoor er bij aanraking met het scherm een soortgelijke verandering in de spanning van het scherm ontstaat als bij aanraking met de huid. Hierdoor merkt het scherm de aanraking wel en wordt het dus ook geactiveerd bij aanraking met de stylus.

HTC magnetische stylus 

Bron: WMPowerUser.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

‘Next-gen AirPods case dient ook als oplader’ lees verder

slimme verlichting slimme lampen

WANT to Have: vijf slimme lampen voor een sfeervolle verlichting lees verder

Knops

Knops: deze oordoppen zijn een volumeknop voor… alles lees verder

iPhone 8

WANT to Have: de vijf beste draadloze oordopjes onder de 200 euro lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters