HTC patenteert stylus voor capacitieve touchscreens

Touchscreentelefoons worden steeds vaker uitgerust met capacitieve touchscreens en het enige nadeel daarvan is eigenlijk dat je geen stylus kunt gebruiken. Daar komt gelukkig binnenkort verandering in, HTC heeft namelijk een magnetische stylus gepatenteerd waarmee je wel je capacitieve touchscreen kunt bedienen.

Telefoonproducenten produceren steeds meer telefoons met capacitieve touchscreens. Handig, want deze schermen zijn steviger, gevoeliger en kunnen in je broekzak niet per ongeluk bediend worden door de druk die je broek uitoefent. Helaas zit er ook één groot nadeel aan deze schermen, namelijk dat ze niet bediend kunnen worden met een reguliere stylus. Hier heeft HTC echter iets op bedacht, waardoor er nu echt geen redenen meer zijn om een resistief touchscreen te implementeren in een telefoon. Dit is vooral gunstig voor de Aziatische landen waar HTC toestellen verkoopt, omdat die een stylus nodig hebben vanwege hun ingewikkelde alfabet.

De nieuwe stylus van HTC, die een grotere precisie bij capacitieve touchscreens mogelijk maakt, werkt op basis van magnetische velden. Het hulpmiddel heeft een magnetisch puntje, waardoor er bij aanraking met het scherm een soortgelijke verandering in de spanning van het scherm ontstaat als bij aanraking met de huid. Hierdoor merkt het scherm de aanraking wel en wordt het dus ook geactiveerd bij aanraking met de stylus.

HTC magnetische stylus 

Bron: WMPowerUser.com

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters