HTC presenteert desastreuze financiële resultaten

HTC heeft vandaag zijn tegenvallende financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2016 gepresenteerd. Er is echter hoop dankzij de Vive en de HTC 10.

HTC

HTC heeft zojuist zijn financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2016 bekend gemaakt. We wisten al dat het na de tegenvallende verkopen van de HTC One M8 en M9 niet zo goed met HTC ging, maar de cijfers die het bedrijf vandaag presenteerde schetsen een erger beeld dan we hadden verwacht. HTC heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 64% minder winst gemaakt dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dan hebben we het nog steeds over 457 miljoen dollar, maar desalniettemin is dat een zorgwekkend verschil. Ook Apple presenteerde bijvoorbeeld mindere resultaten, maar bij HTC kun je niet meer over een trend spreken.

Resultaten

HTC 10

Ondanks het feit dat het Taiwanese bedrijf slechts 80 miljoen dollar aan winst rapporteerde maakt HTC zich nog geen zorgen. Op de eerste plaats moet je er rekening mee houden dat de verkopen van de HTC 10 natuurlijk niet bij deze financiële inbegrepen zijn, gezien het toestel pas in het tweede kwartaal van dit jaar uit kwam. Ook heeft HTC met de HTC 10 en vooral de HTC Vive flink in de toekomst geïnvesteerd, waarvan het bedrijf binnenkort hopelijk de vruchten kan plukken. Beide gadgets deden het erg goed in de eerste paar weken, dus wie weet ziet HTC’s volgende financiële rapport er minder naargeestig uit. Ook gaat HTC haar productieproces stroomlijnen en zullen bepaalde delen van het bedrijf anders ingericht worden om meer kosten te besparen.

We zijn zelf ook al aan de slag geweest met de HTC Vive, zoals je kunt zien in onze hands-on. Ook de hoopgevende HTC 10 hebben we uitgebreid voor je getest, onze bevindingen kun je teruglezen in dit artikel. Wat denk jij, kan HTC nog gered worden met de nieuwe gadgets, of is de schade al gedaan?

Bron: HTC

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters