‘HTC produceert minder One M9’s vanwege tegenvallende verkoop’

De verkoop van het nieuwe vlaggenschip van HTC, de One M9, zou nogal tegenvallen. Het zou zelfs dusdanig stroef verlopen dat HTC minder One M9’s is gaan produceren.

HTC One M9 design

Dit melden anonieme bronnen die betrokken zijn bij de productie van de HTC One M9 aan Digitimes, dat vaker schrijft over hoe het er bij HTC achter de schermen aan toe gaat. HTC wil officieel niet reageren op het gerucht.

De verkoop van de HTC One M9 zou dus nogal tegenvallen. HTC besloot hierop 30 procent minder onderdelen dan oorspronkelijk te bestellen voor de productie van de smartphone.

Volgens de bronnen zou de verkoop tegenvallen omdat het ontwerp van de One M9 sterk lijkt op dat van de One M8. Daarnaast zijn de specificaties vergelijkbaar met de vlaggenschepen van andere fabrikanten. De One M9 is, in andere woorden, niet onderscheidend genoeg.

Daarnaast kampt HTC met concurrentie uit China. Fabrikanten als Huawei, Lenovo en Xiaomi brengen toptelefoons uit die de prestaties van de One M9 evenaren of daar in de buurt van komen. Bovendien zijn de Chinese smartphones vaak een stuk betaalbaarder.

De HTC One M9 kost namelijk maar liefst 699 euro euro. Bovendien kan de smartphone heel warm worden, al zou dit na een update verholpen zijn. HTC zou overigens vooral in het lagere en middelste segment last hebben van de Chinese concurrentie.

Bronnen zouden daarnaast enigszins sceptisch zijn over de HTC One M9+. Ze vragen zich af of de twee telefoons een goede aanvulling op elkaar zijn. In Nederland kun je de HTC One M9 krijgen vanaf 660 euro, waarmee hij 20 euro duurder is dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Apple komt volgend jaar mogelijk met iPhone X lookalike met LCD display lees verder

Honor V10

Honor V10 opgedoken met indrukwekkende screen-to-body ratio lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters