HTC Puccini aangeboden bij de FCC

HTC heeft de nieuwe tien inch tablet HTC Puccini aangeboden bij de Amerikaanse elektronicawaakhond FCC, en die heeft de tablet goedgekeurd. Het apparaat zal aan de overkant van de oceaan snel in de winkels komen, zo lijkt het.

HTC Puccini

HTC heeft momenteel op tabletgebied nog maar één ijzer in het vuur: de 7-inch Flyer. Deze tablet zal binnen enkele maanden een grotere broer krijgen, de Puccini, genoemd naar een Italiaanse componist.

De nieuwe tablet ziet er ongeveer zo uit als de Flyer, en biedt ook dezelfde Sense interface bovenop Android Honeycomb. De hardwarespecificaties zijn al eerder uitgelekt, en die zijn best indrukwekkend: een dualcore 1.5 Ghz processor, om mee te beginnen. Het scherm biedt 1280×800 pixels en het apparaat is geschikt voor het LTE-netwerk van de Amerikaanse telco AT&T, die de tablet gaat verkopen. Ook telco Rogers in Amerika neemt de Puccini in zijn aanbod op.

Het ziet ernaar uit dat de tablet met 4G-capaciteiten in Amerika nog wel even op zich laat wachten. De FCC heeft van HTC het verzoek gekregen niet al te veel details prijs te geven tot 30 december. Het kan te maken hebben met de lancering van het nieuwe LTE-netwerk van AT&T, wellicht wil de telco dat eerst helemaal in orde hebben alvorens de tablet in het assortiment op te nemen.

Bron: Wireless Goodness

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters