HTC roadmap krijgt meer details met zich mee

De roadmap van HTC die begin dit jaar uitlekte had veel toestellen, maar weinig informatie. Nu heeft een Chinese site meer informatie geplaatst over een aantal van de toestellen, waardoor het plaatje van alle HTC-toestellen dit jaar weer wat duidelijker wordt.

Begin dit jaar kregen we zomaar uit het niets een roadmap van HTC voor onze kiezen die alle toestellen voor 2009 zou moeten laten zien. Een aantal van deze toestellen zijn onlangs aangekondigd en we kunnen er dan ook vanuit gaan dat de roadmap ongeveer klopt. Helaas was de roadmap qua informatie niet echt compleet en we hadden er daardoor niet heel veel aan. Nu is er echter meer informatie uitgelekt over een aantal toestellen in de roadmap en hiermee wordt de puzzle van HTC’s line-up steeds wat verder opgelost.

HTC Firestone

Het eerste toestel waar de bron wat meer informatie over gaf is de HTC Firestone, die de opvolger van de HTC Touch HD moet worden en gezien de laatste naamgevingstrend van HTC verwachten we dat het toestel HTC Touch HD 2 gaat heten. Dit multimediamonster moet het eerste HTC-toestel met een 8-megapixelcamera worden en met een 3,6-inch WVGA-scherm komt die volledig tot zijn recht in de Touch HD 2. De telefoon moet een Qualcomm 8250-processor met een snelheid van 600MHz hebben en in combinatie met 256MB RAM en 512MB ROM geloven we er direct in dat de Firestone een krachtige smartphone zal worden. Het besturingssysteem van de Firestone is Windows Mobile 6.5 en naar verwachting zal het toestel in augustus gelanceerd worden.

HTC Whitestone

Een ander interssant toestel dat we tegenkwamen is een andere steen van HTC, namelijk de ‘Whitestone’. Ook dit toestel lijkt gericht op multimedia te zijn en de naam doet vermoeden dat het een directe verwant is van de ‘Blackstone’ ofwel Touch HD. Met een 3,6-inch WVGA-scherm en een 5-megapixelcamera, ondersteund door een Qualcomm 7600 528MHz-processor moet ook dit toestel een ware krachtpatser worden. Opvallend is dat HTC in deze telefoon een zogenaamde kickstand heeft verwerkt, die we al eerder in de N-Series van Nokia en de Sony Ericsson W995 zagen. Ook dit duidt erop dat het toestel helemaal op multimedia gericht zal zijn. De Whitestone zal rond september op de markt komen en draait op Windows Mobile 6.1.

De overige drie toestellen die gelekt werden, zijn wat minder interessant. De eerste is de HTC Thoth, die de HTC Athena moet opvolgen. De Athena is nooit echt groot geworden in Nederland en we verwachten niet dat de Thoth het veel beter zal doen op de Nederlandse markt, vooral door zijn grote omvang. Het toestel heeft echter wel twee noemenswaardige specificaties, namelijk een 4,8-inch scherm en een processor met een snelheid van maar liefst 1000MHz. Het tweede minder interessante toestel is qua design een directe reïncarnatie van de HTC Touch Cruise II, ook wel bekend als HTC Iolite. Het toestel heet Twin en is dan ook geschikt voor zowel GSM- als CDMA-netwerken. In juli moet hij naar China Telecom komen, of het toestel ook in Nederland een release gaat krijgen is niet bekend. Tot slot kwam er nog wat info over de HTC Maple die eerder deze week lekte, namelijk dat het toestel een Qualcomm 7225-processor zal hebben en dat er 128MB RAM en 256MB ROM aanwezig zal zijn.

HTC Thoth

 

HTC Twin

 

HTC Maple

 

Bron: WM Poweruser

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters