HTC schrijft opnieuw een erg goed kwartaal weg

HTC heeft haar kwartaalcijfers bekend gemaakt en heeft opnieuw een erg succesvol kwartaal achter de rug. De omzet steeg ten opzichte van vorig jaar met 174% en er gingen fors meer toestellen over de toonbank.

HTC logo

De slogan van HTC is “quietly brilliant” en die slogan heeft de afgelopen jaren zeker ook toepassing op de resultaten die het bedrijf boekt. Die zijn namelijk zeker briljant. HTC groeit lekker door en verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar bijna drie keer zoveel telefoons als in Q1 2010: 192% meer. Ook ten opzichte van Q4 2010 groeiden de verkopen met 6%, terwijl er in het vierde kwartaal over het algemeen meer verkocht wordt dan in het daarop volgende kwartaal.

HTC verkocht in totaal 9,4 miljoen telefoons in het eerste kwartaal van 2011 en ziet dat aantal graag groeien tot ruim 11 miljoen in Q2 van dit jaar. Dat zou betekenen dat de verkopen meer dan verdubbelen ten opzichte van Q2 2010. Die groei moet komen van een hele lijn aan zojuist gelanceerde toestellen, waarbij het grootste volume zal komen van de Desire S en Wildfire S. Ook de Sensation, HTC’s eerste dualcore-telefoon, moet dit kwartaal nog zijn intrede doen.

Bron: Boy Genius Report

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters