'HTC Scribe-tablet wordt in februari aangekondigd'

Volgens Digitimes is HTC bijna klaar met haar eerste Android-tablet genaamd de HTC Scribe. Het apparaat zal tijdens het Mobile World Congress in februari aangekondigd gaan worden en de beschikking krijgen over Android 3.0.

De Chinese-krant Digitimes laat wederom van zich horen. De krant heeft nauwe banden met Chinese, Koreaanse en Taiwanese producenten en leveranciers en hoort dan ook vaak van nieuwe producten nog voordat ze aangekondigd zijn. Zo weet de krant veelal over Apple-producten te melden, maar ook bij de toeleveranciers van Samsung, LG en HTC heeft de krant veel bronnen zitten. Deze keer weet Digitimes te melden dat de HTC Scribe er daadwerkelijk aan zit te komen.

De HTC Scribe zal de eerste Android-tablet van HTC gaan worden en geruchten over het apparaat circuleren al langer. Volgens verschillende toeleveranciers van HTC is de producent bijna klaar met het samenstellen van de tablet en zal de producent tijdens het Mobile World Congress het apparaat daadwerkelijk uit de doeken gaan doen. De Scribe krijgt de beschikking over Android 3.0, het OS dat naar verwachting nog deze week officieel wordt gemaakt door Google in verband met de CES-beurs in Amerika die donderdag zal gaan beginnen.

De krant weet daarnaast ook te melden dat het apparaat waarschijnlijk een 7-inch scherm zal gaan mee krijgen, net als de Samsung Galaxy Tab. Mocht de tablet van HTC daadwerkelijk over Android 3.0 gaan beschikken, de verwachting is dan ook dat deze dat zeker zal gaan doen aangezien Android Honeycomb speciaal voor tablets ontwikkeld is door Google, dan zal er volgens een andere producent wel een dual-core processor in het apparaat moeten gaan zitten. Volgens een producent heeft Honeycomb namelijk de eis dat er een dual-core processor aanwezig moet zijn om het geheel goed te kunnen draaien.

Volgend maand zal All About Phones aanwezig zijn tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De beurs begint op 14 februari en duurt tot en met 17 februari.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters