HTC Sensation-serie krijgt geen HTC Sense 4.0, maar versie 3.6

De HTC Sensation-serie krijgt bij zijn update naar Android Ice Cream Sandwich 4.0 geen HTC Sense 4.0 schil, maar een soort lite-variant daarvan: Sense 3.6.

HTC Sensation

Op de nieuwe One-telefoons van HTC draait wel HTC Sense 4.0. Maar de iets oudere generatie HTC’s krijgt die versie dus niet. De versie die er wel naartoe komt heeft rugnummer 3.6 en bevat wel een flink aantal zaken die ook in versie 4.0 voorkomen, maar niet allemaal.

Momenteel is niet duidelijk wat HTC uit versie 3.6 heeft weggelaten. HTC benadrukt dat beide versies gelijktijdig zijn ontworpen. De reden waarom HTC deze lite-versie naar de Sensations brengt, is er niet bijverteld. Wellicht is HTC bang dat de 4.0 versie van Sense de performance van de toestellen aantast. Iets dergelijks was ook aan de hand met de HTC Desire, die om die reden aanvankelijk geen update naar Android Gingerbread kreeg.

De 3.6-versie van HTC Sense wordt nog altijd om Android Ice Cream Sandwich gedrapeerd, en deze nieuwe versie van het besturingssysteem brengt al vele verbeteringen naar de Sensation-toestellen. Op de Sensation XE is door Phone Arena bijvoorbeeld een flinke snelheidswinst te bemerken na de update.

Ook lijkt 3.6 totaal niet op de schil die nu op de apparaten staat, en biedt ook die ‘lite’-versie al de nodige verfrissende wijzigingen voor Sensation-eigenaren, aldus de site. De verbeteringen in reactiesnelheid worden overigens vooral toegeschreven aan Android Ice Cream Sandwich, niet aan HTC Sense.

Ook brengt de update de nodige nieuwe features mee zoals Face Unlock, de mogelijkheid om via gezichtsherkenning het toestel te unlocken. Dat is een feature die onderdeel is van Android 4.0. Ergens verderop deze maand gaat HTC de update uitrollen.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ehhh -

  Een Nederlandse dev heeft Sense 4.0 al naar de Sensation geport, t schijnt goed te werken, zie rootzwiki.
  Hij heeft ook cm9 geport en dat gebruik ik nu, werkt erg snel.

 2. Sjorske -

  Heeft niets met performance te maken denk ik. Is puur een marketing ding. Als alle Sensations (standaard, XE en XL)ook Sense 4.0 krijgen met alles er op en eraan, waarom zouden die mensen dan nog overstappen naar de One-series?? Op deze manier komen ze enigszins tegemoet aan de bestaande klant, maar wordt men toch 'gedwongen' om een nieuw toestel aan te schaffen om toch van alle nieuwe features te kunnen genieten.

 3. Gismo1979 -

  Ik denk eerder dat de intergratie van dropbox eruit is gelaten. Bij de One serie wordt er 2 jaar gratis 25 GB account bij geleverd.

 4. robert -

  "Wellicht is HTC bang dat de 4.0 versie van Sense de performance van de toestellen aantast"

  Ik kan dat moeilijk geloven omdat HTC juist met versie 4.0 heeft aangegeven dat het minder zwaar is geworden (zelfde als versie 2.0).

  Klinkt weer als een slechte service naar je bestaande klanten toe. (al moeten we de change log nog lezen)

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters