HTC Sensation verdacht van 'death grip'-problemen

De HTC Sensation, het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant, heeft mogelijk soortgelijke ‘death grip’-problemen als de iPhone 4. Alleen lijkt het bij de Sensation niet beperkt te zijn tot het 3G-signaal, maar worden ook WiFi en bluetooth verstoord als je het toestel vlak op je hand legt.

HTC Sensation death grip

Een gebruiker van het toestel laat dat zien in een filmpje. Hij zendt via het WiFi- of bluetooth signaal van de telefoon een mp3 naar een nabije muziekinstallatie. Als hij het toestel vlak op zijn handpalm legt, raakt dat signaal verstoord en gaat de muziek uit. In het filmpje wordt dit een keer of wat herhaald.

Een soorgelijk probleem deed zich eerder voor bij de iPhone 4, dat als je ‘m normaal vasthoudt de 3G-signalen niet meer goed verwerkt. Het probleem wordt de ‘death grip’ genoemd en doet zich bij meer telefoons voor.

In de meeste gevallen heeft het te maken met de wijze waarop het toestel is ontworpen. In de HTC Sensation zit de antenne onderaan, onder een plastic klepje. Wordt dat klepje met de hand afgeschermd, dan valt WiFi, bluetooth en mogelijk ook 3G weg. WiFi kan ineens geen hotspots meer vinden en bluetooth heeft het moeilijk met het streamen van muziek.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  Misschien heeft die gast in dat filmpje magnetische handen ofzo, wie weet. Vind wel dat ze antennes e.d. beter bovenin het toestel kunnen stoppen.

 2. Dominick -

  Het is me wel gelukt om het probleem te reproduceren, maar ik moet er wel de nodige moeite voor doen en het is zeker niet zoals bij de iPhone 4 als je hem normaal vasthoudt.

 3. Stefan Petter -

  Ik heb mijn Sensation op verschillende manieren in m'n hand gelegd, dus ook vlak in de handpalm (in beide handen) en ik ondervond op geen enkele manier problemen met mijn draadloze verbiningen!

  – Draadloze netwerken waren gewoon te vinden
  – Bluetooth werkte ook nog perfect
  – er ging geen streepje van af bij mijn 3g balkje.

  Flauwekul dus naar mijn mening

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters