HTC Sensation verdacht van 'death grip'-problemen

De HTC Sensation, het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant, heeft mogelijk soortgelijke ‘death grip’-problemen als de iPhone 4. Alleen lijkt het bij de Sensation niet beperkt te zijn tot het 3G-signaal, maar worden ook WiFi en bluetooth verstoord als je het toestel vlak op je hand legt.

HTC Sensation death grip

Een gebruiker van het toestel laat dat zien in een filmpje. Hij zendt via het WiFi- of bluetooth signaal van de telefoon een mp3 naar een nabije muziekinstallatie. Als hij het toestel vlak op zijn handpalm legt, raakt dat signaal verstoord en gaat de muziek uit. In het filmpje wordt dit een keer of wat herhaald.

Een soorgelijk probleem deed zich eerder voor bij de iPhone 4, dat als je ‘m normaal vasthoudt de 3G-signalen niet meer goed verwerkt. Het probleem wordt de ‘death grip’ genoemd en doet zich bij meer telefoons voor.

In de meeste gevallen heeft het te maken met de wijze waarop het toestel is ontworpen. In de HTC Sensation zit de antenne onderaan, onder een plastic klepje. Wordt dat klepje met de hand afgeschermd, dan valt WiFi, bluetooth en mogelijk ook 3G weg. WiFi kan ineens geen hotspots meer vinden en bluetooth heeft het moeilijk met het streamen van muziek.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bartvuijk -

  Misschien heeft die gast in dat filmpje magnetische handen ofzo, wie weet. Vind wel dat ze antennes e.d. beter bovenin het toestel kunnen stoppen.

 2. Dominick -

  Het is me wel gelukt om het probleem te reproduceren, maar ik moet er wel de nodige moeite voor doen en het is zeker niet zoals bij de iPhone 4 als je hem normaal vasthoudt.

 3. Stefan Petter -

  Ik heb mijn Sensation op verschillende manieren in m'n hand gelegd, dus ook vlak in de handpalm (in beide handen) en ik ondervond op geen enkele manier problemen met mijn draadloze verbiningen!

  – Draadloze netwerken waren gewoon te vinden
  – Bluetooth werkte ook nog perfect
  – er ging geen streepje van af bij mijn 3g balkje.

  Flauwekul dus naar mijn mening

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters