HTC Sense 8 te zien in gelekte screenshots

HTC’s Sense 8 is vandaag voor het eerst te zien op een aantal gelekte screenshots. Wat vooral opvalt is de uitgebreide mogelijkheid om je homescreen aan je eigen smaak aan te passen.

HTC 10

Op 12 april gaat HTC naar verwachting de HTC 10 aankondigen, het nieuwe vlaggenschip waarmee het bedrijf het tij hoopt te doen keren na de belabberde prestaties van de HTC One M9. Het toestel was al te zien in vele gelekte foto’s en benchmarktests, en ook HTC zelf plaatste vele teasers op sociale media. Daardoor weten we al wat we van de HTC 10 moeten verwachten qua specificaties en ontwerp, maar hoe HTC’s nieuwste versie van haar Sense skin er uit ziet bleef grotendeels een mysterie.

HTC Sense 8

Vandaag doken er echter een aantal screenshots op, waarop volgens een anonieme bron HTC’s Sense 8 te zien is. De kenmerkende laag die HTC over Google’s Android heen plaatst heeft een grote verandering doorgemaakt. Het geheel ziet er nu een stuk rustiger en lichter uit, en ook zijn er een aantal nieuwe functies te zien op de screenshots. Zo wordt op een screenshot de zogenaamde “Freestyle layouts” getoond, waarmee gebruikers zelf icoontjes, widgets en zelfs stickers op hun homescreen kunnen plaatsen.

HTC Sense 1 HTC Sense 2 HTC Sense 3 Htc Sense 4

HTC 10 Specificaties
De HTC 10 specificaties

Dat kan natuurlijk op elk Android toestel, maar normaliter zijn de launchers en skins van bedrijven als HTC toch net wat minder flexibel dan bijvoorbeeld Apex of Nova. Het lijkt er dan ook op dat gebruikers met HTC’s Sense 8 veel meer opties krijgen om hun smartphone aan hun eigen smaak aan te passen. Het is een relatief simpele manier voor HTC om toch nieuwe functies te introduceren zonder dat er meer onnodige en opdringerige software op het toestel in kwestie hoeft te staan.

Gelekte specificaties

Ook lekte er vanochtend een spec sheet van de HTC 10, die grotendeels de eerdere geruchten bevestigt. De HTC 10 heeft een Snapdragon 820 chipset, net zoals de Galaxy S7 en de LG G5, en maar liefst 4GB aan werkgeheugen. Qua opslaggeheugen kom je niet snel tekort: het standaardmodel heeft 32GB intern geheugen. De HTC 10 heeft net zoals de Samsung Galaxy S7 een haarscherp 5.1-inch scherm met een Quad HD resolutie.

De vorige iteraties van de HTC One lijn stelden vooral qua camera teleur, maar dit keer lijkt HTC dat meer dan goed te maken: de spec sheet bevestigt dat de HTC 10 een 12MP camera heeft, met een grotere sensor en diafragma, net zoals de Nexus 5X en Samsung Galaxy S7.

Bron: My Drivers, GFXBench

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters