HTC Shift gaat officieel naar de winkelschappen in Azië

HTC heeft gisteren officieel de Shift voorgesteld aan het publiek in Azië. Deze UMPC zal binnen drie weken in de winkels liggen, aldus de producent.

Eigenlijk is de HTC Shift meer een tablet-pc dan een UMPC. De meeste UMPC’s hebben geen toetsenbordje of hebben alleen een stel kleine knopjes aan weerszijden van het scherm. De HTC Shift is voorzien van een (bijna) fullsize QWERTY-toetsenbord, een 1,2 megapixel webcam en een 800 x 480 pixel groot touchscreen met een diameter van 7 inch. Je kunt een losse muis aansluiten via USB, maar je kun ook gebruikmaken van het Synaptics-touchpad, rechts van het scherm. Aan de rechterkant is ook een vingerafdrukscanner aangebracht.

Windows Vista Business houdt in dat je wel de Aero-interface, Mobility Center, Meeting Space, Backup and Restore, fax- en scanmogelijkheden, Remote Desktop Connection en diverse andere zakelijke extra’s krijgt, maar bijvoorbeeld niet de Media Center-functionaliteit, de BitLocker-encryptie, geen Windows DVD Maker en ook geen Windows Movie Maker. Dit alles wordt ondersteund door een 800mhz intel processor.

htc-shift-launch-1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters