'HTC stapt eveneens af van Samsung-onderdelen'

Digitimes weet te melden dat HTC eveneens niet meer gecharmeerd is van Samsung-onderdelen. De Taiwanees gaat nu bij andere toeleveranciers onderdelen inkopen voor haar toestellen.

Door de patentruzie tussen Samsung en Apple is deze laatste fabrikant langzaam maar zeker aan het afstappen van Samsung-onderdelen. Ondermeer het flashgeheugen voor de iPhone en iPad wordt niet meer door Samsung geleverd. Desondanks is Samsung nog wel verantwoordelijk voor veel onderdelen in de iPhone 5, waaronder de nieuwe A6-processor.

Digitimes meent nu vernomen te hebben dat HTC eveneens langzaam maar zeker gaat afstappen van haar afhankelijkheid van Samsung. Zo zal HTC voortaan haar camerasensors bij Sony gaan inkopen, haar Amoled-schermen bij AU Optronics en haar Super LCD-schermen bij Sony blijven afnemen.

Samsung is momenteel ’s werelds grootste fabrikant voor smartphones en domineert samen met Apple dan ook de markt. Desondanks blijft Samsung wel ’s werelds grootste Amoled-fabrikant waardoor HTC alsnog een gedeelte bij de Koreaan moet afnemen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters