HTC stapt in de Android Market met extra Sense-widgets

HTC heeft een eigen assortiment aan widgets in de Android Market geplaatst, speciaal voor telefoons met de Sense UI. De widgets vullen de standaardcollectie in Sense aan en bovenal heeft HTC ze geblokkeerd voor toestellen zonder Sense.

HTC Sense battery widget

Als aanvulling op het mooie pakket widgets dat HTC al heeft in al zijn Android-telefoons met Sense erop, heeft het bedrijf vier nieuwe widgets de app store ingeschoten. De vier gratis widgets zijn een leuke aanvulling op het standaardassortiment dat je in Sense vindt en natuurlijk zijn ze helemaal in stijl. Het gaat om de widgets Battery, Today in History, Tip Calculator en Dice.

Opmerkelijk is dat HTC de nieuwe widgets via de Android Market naar buiten brengt, maar ze bewust weert van toestellen die geen Sense hebben. Ze zijn nou niet zo essentieel dat het bedrijf ze niet gewoon in de volgende toestellen met Sense had kunnen stoppen maar HTC kiest blijkbaar ook niet voor een algemene release van de widgets. Wat hier precies de reden voor is, is niet bekend. Het is echter wel duidelijk dat je met je nieuwe Samsung Galaxy of Motorola Milestone ook in het vervolg niet van mooie HTC-software kunt genieten op een officiële manier.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bart vuijk -

  Nog even over die batterijwidget. Die is geinig. Als je de telefoon aansluit op een oplaadbron, gaat het 'batterijvaatje' borrelen.

  Da's nou de bedoeling van widgets. Niet alleen functioneel, soms verre van dat, maar erg vaak gewoon geinig.

 2. bart vuijk -

  Ik ben loeiend tevreden over Sense. Maar deze widgets, de accu (zoals 'ie echt heet) uitgezonderd, bieden niet echt geweldige meerwaarde. Maar wellicht dat HTC dit als een aftrap beschouwt om meer widgets te maken voor zijn eigen toestellen. Ik zou dat toejuichen: hoe meer hoe beter natuurlijk.:)

  1. Danijel -

   HTC is imho erg goed bezig met Sense. Zowel op Windows Mobile als op Android heeft het een duidelijke meerwaarde en zie je dat klanten het weten te waarderen. Daarnaast maakt het alles functioneler en dat is wel zo fijn.

 3. raptorrvl -

  Is toch niet zo vreemd dat ze sense widgets alleen voor sense uit geven?
  Het is voor een groot deel Sense die het verschil maakt tussen een HTC toestel en die van een ander merk. Dat HTC dit exclusief voor hun eigen toestellen wil houden lijkt mij dan ook meer dan logisch.

  Wat meer opmerkelijk is, is dat men het opmerkelijk vind dat HTC dit niet voor iedereen vrij geeft. Waarschijnlijk ook een test om te zien of dit soort extra's of updates goed via de Android Market uit te brengen zijn (ipv ROM update). De vraag is natuurlijk of de Market wel het correcte platform is om dit zo te doen. Maar dat ligt bij Google.

  1. Dominick -

   Dat ze niet op Samsung, motorola, acer of SE telefoons komen vind ik inderdaad niet zo vreemd, hoewel ik me goed voor kan stellen dat een ander zou kiezen om het wel te doen (ook een stukje marketing om mensen te lokken om misschien wel een volgend toestel van HTC met Sense te kopen. Je gaat toch geen ander toestel kopen voor die vier widgets dus een nadeel zie ik er niet echt aan.) Maar ik vind het zeker wel apart dat je met een Magic of Dream (dus HTC toestellen zonder Sense) die widgets ook niet kan krijgen.

   1. raptorrvl -

    Dat komt omdat het Sense widgets zijn. HTC wil die dingen alleen binnen hun eigen Sense omgeving draaien.
    Volgens mij hebben Sense widgets nog nooit in een normale versie van Android kunnen draaien, of heb ik dat nou mis?

   2. Dominick -

    Dat klopt, maar het is natuurlijk makkelijk zo te programmeren dat het wel kan en imo is het een mooie sneak preview om mensen met een andere Android telefoon te laten zien hoe Sense is. Als het dan goed bevalt en je hebt geluk dan nemen ze misschien als volgende toestel ook een Sense telefoon.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters