HTC stapt over op processors van Nvidia voor high-end smartphones

Volgens Digitimes heeft HTC een grote order bij Nvidia geplaatst voor diens Tegra 3-processor. Daarmee lijkt de fabrikant van haar eigen Qualcomm-geloof af te stappen voor wat betreft high-end smartphones.

De relatie tussen HTC en Qualcomm wordt al vele jaren in stand gehouden. Zo is een manager bij HTC familie van een manager bij Qualcomm. Hierdoor is de onderlinge verhouding tussen de twee bedrijven altijd positief geweest. Maar HTC heeft vooral in 2011 last gehad van de tegenvallende prestaties van Qualcomm-processors. De high-end smartphones van HTC konden zich net niet meten met de knallers van ondermeer Samsung. Ook de Tegra 2-processor die terug te vinden was in verschillende Motorola-, LG- en Samsung-producten bleek krachtiger dan de processors van Qualcomm.

HTC heeft voor 2012 haar strategie dan ook radicaal omgegooid en heeft nu volgens Digitmes een grote order geplaatst bij Nvidia voor haar processors. HTC gaat gebruik maken van Nvidia’s Tegra 3-processor voor zowel smartphones als tablets. Daarmee lijkt de kans groot dat de HTC Edge er daadwerkelijk aan zit te komen.

HTC stapt niet helemaal van haar oude geloof af; Qualcomm zal nog steeds processors blijven leveren aan HTC voor de mid-range en low-end smartphones.

HTC probeert hoge ogen te gooien met de hero-smartphones voor het komende jaar. Logisch gevolg van deze overeenkomst is dat ontwerper Nvidia de financiële cijfers het komend jaar flink omhoog zal kunnen schroeven.

HTC Edge

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters