HTC stapt over op processors van Nvidia voor high-end smartphones

Volgens Digitimes heeft HTC een grote order bij Nvidia geplaatst voor diens Tegra 3-processor. Daarmee lijkt de fabrikant van haar eigen Qualcomm-geloof af te stappen voor wat betreft high-end smartphones.

De relatie tussen HTC en Qualcomm wordt al vele jaren in stand gehouden. Zo is een manager bij HTC familie van een manager bij Qualcomm. Hierdoor is de onderlinge verhouding tussen de twee bedrijven altijd positief geweest. Maar HTC heeft vooral in 2011 last gehad van de tegenvallende prestaties van Qualcomm-processors. De high-end smartphones van HTC konden zich net niet meten met de knallers van ondermeer Samsung. Ook de Tegra 2-processor die terug te vinden was in verschillende Motorola-, LG- en Samsung-producten bleek krachtiger dan de processors van Qualcomm.

HTC heeft voor 2012 haar strategie dan ook radicaal omgegooid en heeft nu volgens Digitmes een grote order geplaatst bij Nvidia voor haar processors. HTC gaat gebruik maken van Nvidia’s Tegra 3-processor voor zowel smartphones als tablets. Daarmee lijkt de kans groot dat de HTC Edge er daadwerkelijk aan zit te komen.

HTC stapt niet helemaal van haar oude geloof af; Qualcomm zal nog steeds processors blijven leveren aan HTC voor de mid-range en low-end smartphones.

HTC probeert hoge ogen te gooien met de hero-smartphones voor het komende jaar. Logisch gevolg van deze overeenkomst is dat ontwerper Nvidia de financiële cijfers het komend jaar flink omhoog zal kunnen schroeven.

HTC Edge

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters