‘Komst smartwatch van HTC laat opnieuw op zich wachten’

De komst van de eerste smartwatch van HTC laat nog even op zich wachten. De Taiwanese fabrikant heeft de release van zijn slimme horloge opnieuw uitgesteld. Nu zou de HTC smartwatch pas in de lente op de markt komen.

Komt er van uitstel dan tóch afstel?

Dit meldt Twitteraar Evan Blass op zijn Twitter-account. Het is onbekend waarom HTC de release van de smartwatch opnieuw zou hebben uitgesteld. Echter is het geen geheim dat dit de zoveelste keer is dat HTC de release van zijn horloge uitstelt. Komt er van uitstel misschien dan tóch afstel? De tijd zal het leren.

Opvallend is het wel, want toen Google in 2014 Android Wear aankondigde, werd HTC door Google tot een van de partners genoemd. Sindsdien is er echter nooit een HTC-apparaat verschenen met het besturingssysteem. Misschien heeft het uitstellen van de release te maken met de aankondiging van Android Wear 2.0, dat uitgebreider en beter wordt dan de eerste versie van het besturingssysteem.

Smartwatch van HTC met Android Wear 2.0?

Zo biedt Android Wear 2.0 betere fitness tracking, werkt het beter zonder tussenkomst van een smartphone en herkent de software handgeschreven letters op het aanraakscherm van een smartwatch. Misschien dat HTC de extra tijd gebruikt om de hardware van zijn eerste smartwatch voor Android Wear 2.0 te optimaliseren.

Het uitstellen van de release van de HTC smartwatch komt niettemin onverwacht. Eigenlijk zou HTC van plan zijn het horloge volgende week aan te kondigen, maar dat feest gaat zoals geschreven dus niet door.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters