'HTC stond in de rij om gratis tablets weg te geven op Google IO'

Je zou denken dat Google blij mag zijn dat ze één producent hebben gevonden die bereid is duizenden tablets weg te geven op Google’s conferentie. Maar het lijkt erop dat Google zelfs moest selecteren: HTC wilde ook graag Flyers weggeven aan de aanwezigen.

HTC Flyer tablet AAP

Volgens een ontwikkelaar stond HTC te trappelen om alle aanwezigen een speciaal aangepaste Flyer te geven, en ook nog een niet nader genoemde smartphone. Het bedrijf zou de Flyer speciaal voor het evenement uitrusten met Android Honeycomb en ontdoen van alle softwaremodificaties die op de retailversie van de Flyer staan.

Uiteindelijk besloot Google alleen Samsung toe te staan om tablets weg te geven, omdat het Google I/O-evenement geen ‘freebie frenzy’ moet worden. Alle aanwezigen bij de keynote van Google I/O, voornamelijk ontwikkelaars en journalisten, kregen dan ook een Samsung Galaxy Tab 10.1 in een limited edition.

De grote vraag is natuurlijk waarom Google voor Samsung heeft gekozen, en niet voor HTC. Wellicht dat het te maken heeft met de Nexus S, de laatste Google-telefoon die door Samsung geproduceerd wordt. Maar er wordt ook gespeculeerd dat het te maken zou hebben dat Google niet zo blij is met het beleid dat HTC volgt met betrekking tot de Android-versie en aanpassingen op de retail-Flyer.

Bron: Slashgear

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters