HTC stopt met updaten van One M7

HTC stopt met het maken van updates voor zijn vlaggenschip van 2013, de One M7. Deze smartphone heeft Android 5.0 Lollipop, maar krijgt geen update naar 5.1.

HTC One (M7) krijgt Sense 6.0 bkqkzfezr8

Dit zegt een van HTC’s topmensen van de afdeling productmanagement op een vraag op Twitter. “Alleen de Google Play-versie van de One M7 krijgt een update naar Android 5.1 Lollipop. Deze is in april klaar”, schrijft Mo Versi. De gewone One M7 wordt dus niet meer geüpdatet.

De Google Play-uitgave van de One M7 draait op een kale versie van Android. HTC hoeft weinig tot niets te doen om de update geschikt te maken voor deze uitvoering van de One M7. Omdat de gewone One M7 de Sense-userinterface heeft, kost dat meer werk.

Bij de aankondiging van de HTC One M7 in 2013 beloofde de Taiwanese fabrikant dat het de smartphone twee jaar zou voorzien van updates. HTC houdt dus zijn woord. Het is waarschijnlijk dat HTC nu de One M8, de opvolger van de One M7, nog een jaar lang gaat voorzien van updates voor Android. Waarschijnlijk ontvangt het nieuwe vlaggenschip, de One M9, ook twee jaar updates.

De One M7 stamt dus uit 2013. Oorspronkelijk draaide deze smartphone op Android 4.1 Jelly Bean. De telefoon heeft een full HD-display met een resolutie van 1080×1920 pixels en een formaat van 4,7 inch. In de eerste One zit een Snapdragon 600-processor die met vier Krait 300-kernen geklokt is op 1,7 GHz.

Verder heeft de telefoon 2GB werkgeheugen en 32GB of 64GB opslagcapaciteit. Dit is niet uitbreidbaar. De telefoon maakt foto’s in 4 en 2,1 megapixel en ondersteunt 4G-internet.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Pijnlijk wanneer je €500,00 uitgegeven hebt en HTC laat je na 2 jaar al in de kou staan. Mijn eerste gedachte zou zijn: wat doet dat met de restwaarde van mijn M7?
  Door groeien naar een M9 is nog te doen wanneer je je niet elke 2 jaar 500-750 euries stuk slaat. Dus een redelijk rest waarde is dan wel een vereiste.

  1. Dominick -

   Mwah, behalve de iPhone zijn er zo goed als geen toestellen die wel langer geüpdatet worden. Sterker nog: die 2 jaar van de M7 is ook lang niet vanzelfsprekend. Vind dat HTC het best netjes gedaan heeft.

   1. Quasimodo -

    Dat hoor ik van meer mensen, maar toch voelt het niet goed. Ik vind 3 jaar toch wel minimaal. Dan begint de hardware ook serieuze ouderdomsverschijnselen te vertonen. Zoals mensen met de iPhone 4s ook ervoeren. Maar goed, ik begrijp ook wel dat de wens de vader van de gedachte is.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters