HTC stopt voorlopig niet met zijn smartphones

HTC ontkent stellig dat het van plan is om zijn smartphonedivisie te verkopen. Het bedrijf kampt al jaren met tegenvallende financiële resultaten.

HTC stopt nog niet

htc 10
De HTC 10

HTC heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug als het om zijn smartphones gaat. Na de teleurstellende HTC One M9 leek de Taiwanese smarthonefabrikant weer zijn draai te hebben gevonden met de HTC 10, een degelijk vlaggenschip. Helaas zorgden relatief hoge prijzen ervoor dat het toestel niet aansloeg. Waar bedrijven als Apple en Samsung dankzij profiteren van hun status en strakke design heeft HTC moeite om relevant te blijven. Uit een rapport uit mei bleek zelfs dat de verkopen binnen een jaar 64% zijn geslonken.

Voorzienbare toekomst

Toch zal HTC in de voorzienbare toekomst gewoon smartphones blijven maken, ondanks geruchten dat het bedrijf zich klaar maakt om zijn smartphonedivisie te gaan verkopen. Een woordvoerder van de Taiwanese fabrikant heeft dat vandaag echter tegenover TechRadar nadrukkelijk ontkend. Het bedrijf zal in de voorzienbare toekomst gewoon nieuwe toestellen blijven uitbrengen, aldus het bedrijf. Dat betekent dus dat je nog steeds op de lancering van de HTC 11 kunt rekenen, die naar verwachting komende maart plaats zal gaan vinden.

HTC Vive

Het gerucht dat HTC uit de smartphonemarkt wil stappen dook vorige week op. Verschillende Chinese bronnen beweerden tegenover de Chinese site MyDrivers dat het bedrijf uit de smartphonemarkt wil stappen om te voorkomen dat het failliet gaat. Er werd zelfs gesuggereerd dat een van de oprichters van HTC, Cher Wang, zijn divisie al in de lente van volgend jaar wil verkopen. Dat zou dus betekenen dat HTC geen vlaggenschepen meer uit zal brengen. Volgens bronnen binnen de industrie wil het Taiwanese bedrijf zich focussen op andere projecten, zoals de HTC Vive. De HTC Vive is een populaire virtual reality headset, waarmee je middels een computer virtuele werelden kunt verkennen. We gingen zelf onlangs nog met de bril aan de slag, zoals je hier kunt zien.

Smartphonemarkt

Voorlopig is daar dus allemaal nog geen sprake van, al zal HTC een manier moeten vinden om een groter marktaandeel te veroveren. De situatie is typerend voor de smartphonemarkt. Negentig procent van de smartphonemarkt draait op Android, maar slechts een paar smartphonefabrikanten weten ook daadwerkelijk winst te maken met Google’s besturingssysteem.

Bron: TechRadar

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters