HTC test Sense 8 op non HTC-toestellen

HTC is afgelopen week begonnen met het testen van Sense Home 8 op non HTC-toestellen. Deze test, die beschikbaar is voor een selecte groep, hoort bij het HTC Preview programma dat vorig jaar werd geïntroduceerd.

HTC PreviewHTC Preview

HTC kwam vorig jaar vanuit het niets met het HTC Preview programma. Dit programma werd destijds gepromoot om testers aan te trekken van nieuwe software en hardware. Iedereen met een smartphone kon zich aanmelden. Tijdens het inschrijven werd er gevraagd naar je huidige toestel, leeftijd en gebruikservaring met smartphones. Een lange tijd hoorde niemand er iets van, tot afgelopen week.

Testers

HTC heeft iets minder dan tweeduizend mensen een uitnodiging gestuurd om de nieuwe versie van HTC Sense te testen op non HTC-smartphones. Alle gebruikers hebben een aantal dingen gemeen. Ze hebben geen HTC-toestel opgegeven en hun toestel draait op Android 4.4 KitKat of hoger.

Installatie

Om de uitnodiging te accepteren moet je eerst lid worden van een besloten Google+ groep genaamd ‘HTC Preview’. Daarna kun je via een link de HTC Sense Home-app downloaden die normaal gesproken alleen voor HTC-gebruikers toegankelijk is. Zodra je de app geïnstalleerd hebt werkt deze net als elke andere launcher. Je selecteert HTC Sense Home als standaard launcher en je bent klaar om te ontdekken wat hij te bieden heeft.

De ervaring

De ervaring van de app is vrij beperkt. De applicatie laat een hoop functies achterwege die je op een HTC-toestel wel zou krijgen. De HTC-apps missen, je gebruikt nog steeds de standaard telefoon-app, muziek-app en camera-app van je smartphone. Verder is het notificatiescherm niet die van HTC en ook het vergrendelscherm blijft hetzelfde. Toch zijn er een aantal functies die HTC graag wil testen. Zo kun je wel gebruik maken van HTC Thema’s. Deze app laat je de launcher compleet personaliseren. Verder wordt de app-drawer veranderd en kun je HTC’s Blinkfeed bereiken op het meest linker startscherm.

Wat de exacte rede is van HTC om zijn Sense-software op andere Android-smartphones te laten draaien is nog onbekend. Er wordt momenteel vooral veel feedback gegeven op de Google+ pagina waar HTC mee aan de slag kan. Als de test goed werkt zou het zomaar kunnen dat de HTC-launcher voor alle Android-gebruikers toegankelijk wordt.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters