HTC test Sense 8 op non HTC-toestellen

HTC is afgelopen week begonnen met het testen van Sense Home 8 op non HTC-toestellen. Deze test, die beschikbaar is voor een selecte groep, hoort bij het HTC Preview programma dat vorig jaar werd geïntroduceerd.

HTC PreviewHTC Preview

HTC kwam vorig jaar vanuit het niets met het HTC Preview programma. Dit programma werd destijds gepromoot om testers aan te trekken van nieuwe software en hardware. Iedereen met een smartphone kon zich aanmelden. Tijdens het inschrijven werd er gevraagd naar je huidige toestel, leeftijd en gebruikservaring met smartphones. Een lange tijd hoorde niemand er iets van, tot afgelopen week.

Testers

HTC heeft iets minder dan tweeduizend mensen een uitnodiging gestuurd om de nieuwe versie van HTC Sense te testen op non HTC-smartphones. Alle gebruikers hebben een aantal dingen gemeen. Ze hebben geen HTC-toestel opgegeven en hun toestel draait op Android 4.4 KitKat of hoger.

Installatie

Om de uitnodiging te accepteren moet je eerst lid worden van een besloten Google+ groep genaamd ‘HTC Preview’. Daarna kun je via een link de HTC Sense Home-app downloaden die normaal gesproken alleen voor HTC-gebruikers toegankelijk is. Zodra je de app geïnstalleerd hebt werkt deze net als elke andere launcher. Je selecteert HTC Sense Home als standaard launcher en je bent klaar om te ontdekken wat hij te bieden heeft.

De ervaring

De ervaring van de app is vrij beperkt. De applicatie laat een hoop functies achterwege die je op een HTC-toestel wel zou krijgen. De HTC-apps missen, je gebruikt nog steeds de standaard telefoon-app, muziek-app en camera-app van je smartphone. Verder is het notificatiescherm niet die van HTC en ook het vergrendelscherm blijft hetzelfde. Toch zijn er een aantal functies die HTC graag wil testen. Zo kun je wel gebruik maken van HTC Thema’s. Deze app laat je de launcher compleet personaliseren. Verder wordt de app-drawer veranderd en kun je HTC’s Blinkfeed bereiken op het meest linker startscherm.

Wat de exacte rede is van HTC om zijn Sense-software op andere Android-smartphones te laten draaien is nog onbekend. Er wordt momenteel vooral veel feedback gegeven op de Google+ pagina waar HTC mee aan de slag kan. Als de test goed werkt zou het zomaar kunnen dat de HTC-launcher voor alle Android-gebruikers toegankelijk wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters