HTC Touch Dual draait Sense UI bovenop Android

Voor veel Windows Mobile-gebruikers is de mogelijkheid om Android te gebruiken op hun toestel nog een droom die misschien wel nooit uit zal komen, maar alle HTC Touch Dual-gebruikers kunnen nu ook Android op hun toestel draaien met dank aan een aantal fanatiekelingen op XDA-developers.

Screenshot HTC Hero stand-by

Er zijn enkele Windows Mobile-telefoons waar je Android op kunt draaien, zoals de HTC Touch en de HTC Touch Diamond. Ook bij de Sony Ericsson XPERIA X1 was hier sprake van, maar dat is nooit werkelijkheid geworden vooralsnog. Veel andere Windows Mobile-gebruikers die Android willen proberen moeten nog een tijd wachten, behalve de gebruikers van de HTC Touch Dual. Deze hebben nu ook Android en wel op een heel speciale manier.

De knappe koppen van XDA-developers hebben namelijk een Android-port gemaakt voor de HTC Touch Dual van de software van de HTC Hero. Daarmee krijg je op je Touch Dual dus beschikking tot de volledige HTC Sense UI, met zelfs nog een aantal extra widgets. De software draait naast Windows Mobile en als je je toestel een soft-reset geeft komt het weer in Windows Mobile. Nog niet alle functies werken, maar het is toch zeker een knap staaltje werk en erg prettig voor veel HTC Touch Dual-gebruikers.

HTC Sense Touch Dual 

Bron: Cool Smartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. coone -

  Ik heb het eens getest op mijn Touch Dual, doch er zijn nog heel wat bugs die verholpen moeten worden. :S Prettig werken is het ook nog niet omdat het zo sloooow is.:( Ook moet alvorens naar Android te gaan, in Windows de pincode vd sim uitgezet worden omdat deze in Android niet geldig is (ook al is het de juiste pin, hij neemt m niet aan). En zo zijn er nog verschillende dingen. Dit alles neemt niet weg dat dit inderdaad toch een knap staaltje is van de makers op xda.

 2. bowlingbob -

  domipost ik begrijp dus uit jouw reactie dat er android kan draaien op mijn diamond….:S gaaf.
  moet ik dat bij xda zoeken?

  zo wel gaaf zijn sense + android 1.5 op de diamond

  1. Dominick -

   Ik heb geen idee hoe het werkt en ik weet niet of het een volledige werkende port is, maar er is in ieder geval iets mogelijk. Adewidt weet hier meer over en op XDA moet het ook wel te vinden zijn denk ik.

 3. Alex de Widt -

  Geloof dat het er ook is voor de HTC Tytn2 (Kaiser).

  Voor nieuwere modellen (Diamond, HD, Pro) zijn ze helaas nog niet zover. Deze apparaten schijnen lastiger te porteren te zijn.

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Waze verkeersapp

Waze begeleidt je nu ook in het Nederlands en Vlaams soepel door het verkeer lees verder

Fidget spinners

Dit zijn de vijf beste Fidget Spinner apps en games lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters