Nieuwe HTC U 11 teaser demonstreert 360 graden geluid

HTC is van plan om op 16 mei een grootse comeback te maken met de HTC U 11. Een nieuwe teaser lijkt te bevestigen dat het toestel in 360 graden geluid kan opnemen.

HTC U 11

Tussen al het marketinggeweld van Samsung en alle geruchten rondom de iPhone 8 door zou je bijna vergeten dat HTC binnenkort ook zijn volgende vlaggenschip gaat onthullen. Op 16 mei wordt namelijk de HTC U 11 geïntroduceerd, de opvolger van de HTC 10.

HTC U 11 release date

Wij prezen de HTC 10 in onze recensie, maar een flink prijskaartje zorgde ervoor dat het toestel niet echt aansloeg. Nu Chinese merken als OnePlus dezelfde specificaties voor de helft voor de helft bieden wordt het steeds moeilijker om de prijs van HTC’s toestellen te rechtvaardigen. En dan heb je in het geval van OnePlus nog bijna stock Android ook!

Gelukkig weet HTC zich nog steeds te onderscheiden. Eerdere teasers bevestigden al dat de HTC U 11 speciale randen heeft. Maak kennis met Edge Sense, een systeem dat ervoor zorgt dat het vlaggenschip op je aanrakingen kan reageren. Denk bijvoorbeeld aan het teruggaan naar je homescreen als je kort je in je toestel knijpt.

360 graden geluid

Die functie kennen we al een tijdje dankzij gelekte video’s die vorig jaar opdoken. Toen was het vlaggenschip nog een experiment, de HTC Ocean. Vandaag plaatste de Taiwanese fabrikant een nieuwe teaser voor de HTC U 11, waarin het geluid van het toestel in de schijnwerpers wordt gezet.

Het lijkt er namelijk op dat de HTC U 11 in 360 geluid kan opnemen. Het is nog niet duidelijk of dat ook voor video’s geldt. In het verleden vielen toestellen van HTC al op door onder andere BoomSound, dus het is interessant om te zien waarmee de fabrikant dit keer op de proppen komt.

Overige specificaties

In 360 graden geluid opnemen is tof, maar is het genoeg? Aan de overige specificaties van de HTC U 11 zal het in elk geval niet liggen. Onder de motorkap zit waarschijnlijk Qualcomm’s Snapdragon 835 processor, in combinatie met 4GB of 6GB aan opslaggeheugen.

Het vlaggenschip heeft naar verwachting een 5.5-inch Quad HD scherm. Aan de achterkant zit een 12MP camera, terwijl selfies met een 16MP camera genomen kunnen worden. Alleen de batterijcapaciteit baart met zijn 3000mAh zorgen. Is dat genoeg voor zo’n scherm? We gaan het aankomende dinsdag ontdekken!

Bron: HTC

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters