Teaser bevestigt onthullingsdatum en uiterlijk HTC U

HTC heeft een teaser geplaatst voor de HTC U, het unieke vlaggenschip dat binnenkort onthuld wordt. Het toestel is korte te zien in de bijbehorende video.

HTC U: squeeze for the brilliant

Na maanden aan gelekte foto’s en geruchten heeft HTC bevestigd dat het op 16 mei de HTC U (Ocean) gaat onthullen. De Taiwanese fabrikant onthulde eerder dit jaar de HTC U Play en U Ultra. Een echt vlaggenschip liet echter nog even op zich wachten.

HTC U Ocean

De smartphonefabrikant plaatste een teaser op Twitter. De tagline valt meteen op: “Squeeze for the brilliant”. Moeten we binnenkort in onze smartphones gaan knijpen? De opvallende tagline komt nog een keer terug in de grote letter U. Of bedoelt HTC dat het uiterste uit het nieuwe toestel gehaald wordt?

De kans is groot dat de worstelende fabrikant op de gevoelige zijkanten van het toestel doelt. Geruchten wijzen er namelijk al een tijdje op dat de randen van de HTC U aanrakingen en bewegingen kunnen registreren. Zo heb je bijvoorbeeld opeens een cameraknop. Of open je app drawer door even in je toestel te knijpen. HTC Plaatste zelf ook later nog een videoteaser.

HTC krijgt nog een kans

We hebben natuurlijk altijd nog de video die Evan Blass afgelopen januari plaatste. Daarin worden de unieke mogelijkheden van het vlaggenschip gedemonstreerd. De HTC U begon als een experiment, maar moet ondertussen het bedrijf zien te redden. De afgelopen jaren vielen de verkopen van de smartphonefabrikant steeds weer tegen, met alle gevolgen van dien.

Naar verluidt overweegt HTC zelfs om enkel toestellen te produceren voor bijvoorbeeld Google, zoals bij de Google Pixel gebeurde. Maar laten we niet te hard van stapel lopen, want eerst krijgt de HTC U nog een kans. Het evenement vindt dus op 16 mei plaats. Je kunt om acht uur in de morgen (Nederlandse tijd) klaar gaan zitten voor de livestream.

Bron: HTC

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters