Teaser bevestigt onthullingsdatum en uiterlijk HTC U

HTC heeft een teaser geplaatst voor de HTC U, het unieke vlaggenschip dat binnenkort onthuld wordt. Het toestel is korte te zien in de bijbehorende video.

HTC U: squeeze for the brilliant

Na maanden aan gelekte foto’s en geruchten heeft HTC bevestigd dat het op 16 mei de HTC U (Ocean) gaat onthullen. De Taiwanese fabrikant onthulde eerder dit jaar de HTC U Play en U Ultra. Een echt vlaggenschip liet echter nog even op zich wachten.

HTC U Ocean

De smartphonefabrikant plaatste een teaser op Twitter. De tagline valt meteen op: “Squeeze for the brilliant”. Moeten we binnenkort in onze smartphones gaan knijpen? De opvallende tagline komt nog een keer terug in de grote letter U. Of bedoelt HTC dat het uiterste uit het nieuwe toestel gehaald wordt?

De kans is groot dat de worstelende fabrikant op de gevoelige zijkanten van het toestel doelt. Geruchten wijzen er namelijk al een tijdje op dat de randen van de HTC U aanrakingen en bewegingen kunnen registreren. Zo heb je bijvoorbeeld opeens een cameraknop. Of open je app drawer door even in je toestel te knijpen. HTC Plaatste zelf ook later nog een videoteaser.

HTC krijgt nog een kans

We hebben natuurlijk altijd nog de video die Evan Blass afgelopen januari plaatste. Daarin worden de unieke mogelijkheden van het vlaggenschip gedemonstreerd. De HTC U begon als een experiment, maar moet ondertussen het bedrijf zien te redden. De afgelopen jaren vielen de verkopen van de smartphonefabrikant steeds weer tegen, met alle gevolgen van dien.

Naar verluidt overweegt HTC zelfs om enkel toestellen te produceren voor bijvoorbeeld Google, zoals bij de Google Pixel gebeurde. Maar laten we niet te hard van stapel lopen, want eerst krijgt de HTC U nog een kans. Het evenement vindt dus op 16 mei plaats. Je kunt om acht uur in de morgen (Nederlandse tijd) klaar gaan zitten voor de livestream.

Bron: HTC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters