HTC begint 2017 speels met 5.2 inch HTC U Play

HTC begon 2017 krachtig met de aankondiging van de 5.7 inch HTC U Ultra. Dit goede begin zet zich door met nog een spraakmakend toestel: de HTC U Play.

Design

HTC U playHet toestel komt met een 5.2 inch display met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. De U Play krijgt geen tweede “ticker” display, zoals wel het geval is bij de U Ultra. Aan de voor- en achterkant vinden we een glazen oppervlak met daar tussenin een metalen frame. Uiteraard is gebruik gemaakt van het populaire Gorilla Glass. De phablet zal beschikbaar zijn in de kleuren blauw, zwart, roze en wit.

Specificaties

Voor de processor heeft HTC gekozen voor een middensegment 64 bit octa-core MediaTek Helio P10 chipset. Deze drijft de telefoon aan in combinatie met 3GB RAM en 32GB interne opslag. De laatste kan uiteraard verder uitgebreid worden via een microSD kaart.

Geen Audio poort

Zoals tegenwoordig de trend lijkt te zijn, heeft ook HTC ervoor gekozen de audio poort te schrappen. In plaats van de 3.5mm poort kan gebruik gemaakt worden van de USB Type-C poort voor het afspelen van audio. Wel wordt de U Play ook geleverd met een geüpdatete versie van dezelfde headphones, welke ook met de HTC Bolt en 10 Evo werden geleverd. De smartphone is ook voorzien van 4 microfoons,  gepositioneerd op strategische plekken. Deze worden gebruikt om het toestel met de stem te ontgrendelen. Waar ze vooral in zouden moeten uitblinken is het opnemen van  hoge resolutie audio voor immersieve video’s, aldus HTC.

Intelligente assistent

De nieuwe smartphone wordt vergezeld van de kersverse Sense metgezel van het bedrijf. Dit is een virtuele assistent, welke door middel van audio opdrachten bestuurd kan worden. Het is als het ware de HTC versie van Google Assistant en Apple’s Siri. Maar Sense doet meer dan alleen opdrachten uitvoeren. Ook wordt de gebruiker geattendeerd op relevantie data, zoals bijvoorbeeld het weer en naderende evenementen.

Prijs en beschikbaarheid

Op het moment is er nog geen informatie over de prijs en de beschikbaarheid van de HTC U Play. Wel weten we dat het toestel dit jaar in de lente gelanceerd zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Erick -

    Dat betekent dus dat je niet je telefoon kan laden en muziek luisteren tegelijk?
    Dat zou betekent dus dat je hetzelfde probleem krijgt bij de IPhone 7?

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters