HTC U: uitnodigingen verstuurd voor belangrijk evenement

HTC heeft uitnodigingen verstuurd voor een evenement dat op 12 januari plaats zal gaan vinden: HTC U. Het lijkt om een belangrijk nieuw product te gaan, maar wat kunnen we verwachten?

HTC U evenement

HTC heeft een interessante uitnodiging gestuurd voor een event verstuurd, dat op 12 januari plaats gaat vinden. Dat is slechts een paar dagen na CES 2017, een van de grootste elektronicabeurzen ter wereld. Het lijkt er dus op dat HTC iets bijzonders gaat aankondigen, al is het nog niet duidelijk waar het precies om gaat. De uitnodiging, die je hieronder kunt zien, is namelijk vrij simpel. Er wordt enkel onthuld dat HTC iets voor je heeft, maar waar het om gaat zullen we pas op 12 januari ontdekken. Let overigens op het subtiele detail rechtsonder, waar de ‘C van HTC negentig graden gedraaid is om een ‘U’ te vormen.

Moeilijk jaar

HTC liet vorige week al weten dat het meerdere smartphones in de pijplijn heeft zitten. Dat is goed nieuws, want slechts enkele weken geleden deden nog geruchten de ronde dat het Taiwanese merk zijn smartphonedivisie wilde verkopen. Het bedrijf kampt al jaren met teruglopende verkopen. De HTC 10 werd dit jaar zeer goed ontvangen door de pers, maar wist niet op te vallen tussen smartphones van andere merken. Bovendien was het vlaggenschip vrij prijzig, wat naast toestellen zoals de OnePlus 3 ook niet hielp.

Smartwatch?

Maar wat gaat HTC aankondigen? We hebben recent veel gehoord over de HTC X10, een mid-range toestel. De opvolger van de HTC X9 wordt naar verluidt in januari onthuld, dus het zou zomaar om dat toestel kunnen gaan. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat het Taiwanese merk voor een mid-range telefoon een heel evenement organiseert. Wellicht is het bedrijf toch klaar om zijn eerste smartwatch te onthullen? Het slimme horloge van HTC is al jaren in ontwikkeling. Door de problematische situatie binnen de smartwatchmarkt leek het er echter op dat de smartphonefabrikant had besloten om zijn gadget niet uit te brengen.

Of gaat het om een nieuw virtual reality product? Het gaat in ieder geval hoogstwaarschijnlijk niet om de HTC 11, gezien de HTC 10 in april 2016 werd aangekondigd. We zullen naar verwachting dus nog enkele maanden moeten wachten op het volgende vlaggenschip van HTC. We gaan het op 12 januari ontdekken. Want een ding is duidelijk: HTC moet een andere koers gaan varen om het tij te keren.

HTC U uitnodiging

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters