HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11

Edge Sense maakt de HTC U11 bijzonder interessant. De Taiwanese fabrikant heeft onlangs een flink aantal nieuwe functies onthuld.

HTC is helemaal terug

HTC heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug. De Taiwanese fabrikant leverde degelijke toestellen af, maar hoge prijzen zorgden ervoor dat de consument bij de concurrentie bleef. Bovendien kon HTC zijn ietwat saaie imago niet van zich afschudden. Degelijk is niet genoeg meer anno 2017, zeker niet als fabrikanten als Samsung en OnePlus enorme hype rondom hun toestellen weten te creeren.

HTC U11 design
De HTC u11

Vorig jaar deden er zelfs even geruchten de ronde dat HTC zijn mobiele divisie wilde verkopen. Gelukkig bleek daar al snel niks van te kloppen. De Taiwanese techgigant gaf nog niet op, al was virtual reality zonder twijfel zijn meest succesvolle business.

Begin dit jaar leek HTC alsnog de fout in te gaan met de HTC U Ultra. Opnieuw een degelijk toestel, maar verouderde specificaties en een flink prijskaartje gooiden roet in het eten. Gelukkig bewijst de Taiwanese fabrikant met de HTC U11 dat het nog steeds opvallende smartphones kan maken.

HTC U11: Edge Sense maakt indruk

Het nieuwste vlaggenschip van HTC is een groot succes, zo bleek onlangs uit verkoopcijfers. Het toestel heeft een behuizing waar je in kunt knijpen. Op basis van jouw knijpjes kunnen vervolgens bepaalde acties worden uitgevoerd. Een zacht knijpje kan bijvoorbeeld de camera meteen openen, terwijl een harde knijp je lijst met apps op het scherm tovert.

HTC zet volop in op zijn unieke gimmick. Althans, een gimmick kun je het bijna niet meer noemen. Edge Sense, zoals HTC het noemt, is namelijk bijzonder nuttig. Binnenkort brengt het bedrijf zelfs een SDK uit waarmee ontwikkelaars zelf allerlei contextuele acties kunnen realiseren.

Voordat het zover is brengt HTC eerst zelfs nog een aantal nieuwe functies uit. Die worden in het bovenstaande filmpje gedemonstreerd. Erg handig, maar we kijken vooral uit naar de creativiteit van de ontwikkelaars. Lekker bezig HTC!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters