HTC U11 onthuld: maakt HTC een comeback?

Vandaag is het eindelijk zover. HTC heeft officieel het nieuwe vlaggenschip voor 2017 onthuld: de HTC U11. Hiermee levert de Taiwanese smartphone maker weer een gelikt toestel met de allernieuwste hardware en een wel heel interessante behuizing. Want ook al weet je helemaal niks over het toestel, wat heel duidelijk naar voren is gekomen in de teasers van HTC is dat je in de telefoon kunt knijpen.

De knijpbare telefoon

Voordat de HTC U11 werd gelanceerd, werd op de HTC site afgeteld naar het moment van de onthulling. Tijdens het aftellen kwamen allerlei teksten en foto’s in beeld, welke hintten naar het knijpen in iets. Zo werd de tekst squeeze for the brilliant en squeeze for u herhaald en was er een videov an handen die in kiwi’s, sponsen etc knijpen. Er kan dus geknepen worden in de behuizing, maar dan wel met een knipoog. De telefoon is niet daadwerkelijk buigbaar, maar heeft aan de zijkanten verschillende sensoren. Deze bemerken wanneer er in de behuizing wordt gedrukt, waarop bepaalde acties uitgevoerd kunnen worden. Om te bepalen wat er precies gebeurt bij het knijpen moet de instellingen ingedoken worden.

HTC U11

Uiterlijk HTC U11

De HTC U11 is uitgerust met een 5.5 inch WQHD Super LCD 5 display met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Deze wordt beschermd door Gorilla Glass 5 technologie. Bij de U11 vinden we nog steeds een fysieke home knop aan de voorkant met de welbekende vingerafdrukscanner. Het toestel komt in verschillende interessante kleuren zoals Amazing Silver, Sapphire Blue en Ice White & Brilliant.

HTC U11

Camera’s

Uiteraard is ook gedacht aan behoorlijke camera’s voor zowel de voor- als achterkant. Om selfies te maken is de voorkant uitgerust met een 16 megapixel sensor met screen flash. Hiermee kunnen 1080p selfie video’s worden opgenomen. Aan de achterkant vinden we een 12 megapixel camera met een dual LED flash, welke goed is voor 4k video’s.

Interne specificaties

Het nieuwe HTC vlaggenschip wordt aangestuurd door Qualcomm’s octa-core Snapdragon 835 chipset in combinatie met 4GB RAM. Het toestel komt met 64GB opslagruimte, welke vergroot kan worden via een MicroSD kaart.

Verder draait de U11 op Android Nougat met daar bovenop HTC Sense. De telefoon wordt geleverd met een behoorlijke 3000mAh batterij. Het toestel heeft een adviesprijs van 749 euro. In Nederland is zowel de single-sim als dual-sim verkrijgbaar. Check ook onze preview van de HTC U11!

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters