Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus

Eindelijk is het duidelijk wat HTC op 2 november gaat onthullen: de HTC U11 Plus. De bekende leaker @onleaks heeft een flink aantal renders gelekt.

HTC geeft nog niet op

Het leek er een tijdje op dat HTC zijn mobiele divisie ging verkopen. Die geruchten doken eind vorig jaar op, nadat bekend werd dat de Taiwanese fabrikant vooral op virtual reality wil focussen met de HTC Vive. De verkoopcijfers van de techgigant liepen al jaren terug.

Begin dit jaar bleek daar echter niks van waar te zijn. HTC sloeg terug met een rits nieuwe toestellen, waaronder de HTC U11. Een maand geleden leek het opnieuw raak te zijn. Dit keer kwam het nieuws naar voren dat Google HTC’s mobiele divisie wilde overnemen. Dat bleek slechts gedeeltelijk waar te zijn.

HTC U11 design
De HTC U11

De zoekgigant heeft patenten en een flink aantal talenten van HTC overgenomen. In totaal gaat het om rond de 200 medewerkers van HTC’s mobiele divisie. Zo kan Google die kennis internaliseren en nog meer indruk gaan maken met zijn hardware, zonder dat het wiel opnieuw moet worden uitgevonden. De patenten zijn bovendien zeer waardevol, zoals de zoekgigant al uitvond na het verkopen van Motorola, waarvan het wel patenten behield.

Dat betekent echter niet dat HTC het opgeeft. De Taiwanese fabrikant blijft gewoon Android smartphones uitbrengen, zo bevestigde een woordvoerder tegenover verschillende internationale media. Stiekem wisten we dat ook al, gezien de geruchten die de afgelopen maanden voorbij kwamen.

Maak kennis met de HTC U11 Plus

HTC gaat op 2 november een nieuwe Android smartphone onthullen, misschien meerdere zelfs. Een van die toestellen is hoogstwaarschijnlijk de HTC U11 Plus. Er zijn nu renders van het onaangekondigde toestel gelekt, afkomstig van de bekende leaker @onleaks.

HTC U11 Plus HTC U11 Plus

Het ziet er minder mooi uit dan een persrender, maar de renders zijn gebaseerd op de CAD-bestanden van HTC. Daarmee maken ingenieurs precieze tekeningen en technische illustraties. Het gaat hier dus zeer waarschijnlijk om de real deal, al helemaal gezien de reputatie van de bron.

De HTC U11 Plus krijgt zo te zien net zoals de HTC U11 een glimmende achterkant. Wij waren zeer positief over die Android smartphone, zoals je in deze review kunt lezen. Opnieuw valt op dat HTC vrij dikke schermranden implementeert, vooral aan de onder- en bovenkant.

Verder kun je rekenen op de top: Snapdragon 835, 4GB of 6GB aan werkgeheugen en 64GB of 128GB aan opslaggeheugen. Bij de HTC U11 Plus draait het vooral om het schermformaat, het is dus echt een grotere versie van de ‘normale’ HTC U11. Het toestel heeft naar verwachting een 6-inch Quad HD scherm, aangedreven door een flinke 4000 mAh batterij.

Op 2 november horen we dus meer! Check ondertussen deze gloednieuwe opvouwbare smartphone, of check het grote nieuws rondom Apple Pay.

Via: Couponraja

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters