5 redenen om (niet) voor de HTC U11 te kiezen

Dit jaar kwam HTC met de HTC U11. Voordat het toestel uitkwam werd al geteased met het knijpbaar zijn van de randen. De telefoon komt met premium features, maar zoals altijd zijn er ook wat mindere puntjes. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de HTC U11 te gaan.

Lekker knijpen

Wat natuurlijk genoemd moet worden is de Edge Sense feature. Hiermee kun je met het toestel interacteren op een wat meer intuïtieve manier. Je kunt zelf instellen wat er gebeurt, wanneer je in de randen knijpt. Zo kun je apps die je vaak gebruikt laten opstarten of bijvoorbeeld snel screenshots of foto’s maken.

HTC U11

 

Hoogst gewaardeerde camera

Veel mensen kopen tegenwoordig geen aparte camera meer, maar gebruiken voor het maken van foto’s en video’s hun smartphone. De HTC U11 is hier uitermate geschikt voor en komt met een mooie camera, ondanks het feit dat het geen dubbele camera is. Van de DXOMark, welke als referentie gebruikt kan worden voor beeldkwaliteit van smartphone camera’s, werd het toestel als hoogste gewaardeerd. De 12  megapixel hoofdlens komt met Dual-Pixel Diode technologie en UltraSpeed autofocus. Daarnaast is er zowel optische als elektronische beeldstabilisatie om zelfs bewegende objecten te stabiliseren. Ook wanneer er wat minder licht is, levert de camera goede prestaties.

HTC U11

Lang spelen met je HTC U11

Naast de camera is de batterijlevensduur een ander belangrijk punt als het aankomt op een smartphone uitkiezen. Hoewel de 3000mAh batterij van de U11 op zich niet een verbluffend grote capaciteit heeft, wordt hij wel gecombineerd met de energie-efficiënte Snapdragon 835 chipset. Zware gebruikers zouden met het toestel de hele dag zoet moeten zijn. Volgens HTC zelf kun je zo’n 24 uur babbelen met het toestel op een 3G netwerk en het toestel tot 336 uur in standby laten met een volle lading.

Geen 3.5mm headphone jack

We zien bij steeds meer toestellen de 3.5 mm audiopoort verdwijnen en ook de HTC U11 doet hieraan mee. Voor wie de poort nooit gebruikt is dit uiteraard geen probleem. Veel mensen gebruiken hem echter wel om muziek te luisteren en kunnen tegelijkertijd dan ook nog opladen. Het toestel komt nu met een USB-C poort, maar wordt wel geleverd met een USB-C naar 3.5mm Audio Jack adaptor. Dit zorgt er echter nog steeds niet voor dat je tegelijkertijd kunt opladen en luisteren naar muziek. Hiervoor zou je bijvoorbeeld een draadloze koptelefoon kunnen kopen.

HTC U11

Glad en breekbaar

De HTC U11 komt met een gelikt design met 3D-glas aan de voor- en achterkant. Aan de voorkant zou dit voor prachtige kleuren moeten zorgen, welke natuurgetrouw zijn. Helaas heeft het glas ook nadelen. Zo is het bijvoorbeeld kwetsbaarder dan aluminium en maakt het materiaal de telefoon ook best glad, waardoor het sneller zou kunnen vallen.

HTC U11

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters