Comeback: HTC is eindelijk weer op het goede pad

Onlangs kwam HTC met de knijpbare HTC U11. Het nieuwe concept lijkt behoorlijk goed te werken, want er zijn nu al meer U11 toestellen verkocht dan de vorige jaren het geval was bij zijn voorgangers. Helaas voor de HTC M10 en M9 werden er toch minder toestellen verkocht binnen een maand na de lancering.

Verkochte HTC U11 toestellen zorgen niet per definitie voor winst

Waar nieuws soms van discutabele bronnen komt en je het met een korreltje zout moet nemen, is deze informatie rechtstreeks afkomstig van Chang Chia-lin, HTC’s president van de “smartphone and connected devices” afdeling. Chia-lin geeft echter ook aan dat HTC’s smartphone afdeling wel staat voor een grote uitdaging in de homogene markt, waarbij er veel concurrentie is en veel toestellen dezelfde dingen kunnen. Hierbij kan het voorkomen dat het verkopen van meer toestellen zich niet rechtstreeks vertaalt naar een hogere winst.

HTC U11

Verschillende winstgevende strategieën

HTC is echter niet een bedrijf dat bij de pakken neer gaat zitten en is bezig met een strategie om deze homogene markt te kunnen trotseren. Eén van deze strategieën is het focussen op toekomstige technologieën. HTC is hard bezig met het onderzoeken en ontwikkelen van 5G diensten. Deze zouden tegen 2020 klaar moeten zijn om massaal ingezet te worden. Ook bekijkt het bedrijf manieren om de gemaakte kosten te drukken en zullen we in de toekomst maar drie of vier toestellen van HTC elk jaar zien verschijnen.

Vive headset één van de beste op de markt

Behalve met de smartphone industrie, is HTC natuurlijk ook op andere markten vertegenwoordigd. Met de Vive headset neemt het bedrijf een belangrijke positie in op de virtual reality markt. Dit is een nog opkomende markt en het bedrijf heeft veel kansen om hierin nog te groeien. Op het moment zou de Vive headset zelfs één van de beste op de markt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters