Comeback: HTC is eindelijk weer op het goede pad

Onlangs kwam HTC met de knijpbare HTC U11. Het nieuwe concept lijkt behoorlijk goed te werken, want er zijn nu al meer U11 toestellen verkocht dan de vorige jaren het geval was bij zijn voorgangers. Helaas voor de HTC M10 en M9 werden er toch minder toestellen verkocht binnen een maand na de lancering.

Verkochte HTC U11 toestellen zorgen niet per definitie voor winst

Waar nieuws soms van discutabele bronnen komt en je het met een korreltje zout moet nemen, is deze informatie rechtstreeks afkomstig van Chang Chia-lin, HTC’s president van de “smartphone and connected devices” afdeling. Chia-lin geeft echter ook aan dat HTC’s smartphone afdeling wel staat voor een grote uitdaging in de homogene markt, waarbij er veel concurrentie is en veel toestellen dezelfde dingen kunnen. Hierbij kan het voorkomen dat het verkopen van meer toestellen zich niet rechtstreeks vertaalt naar een hogere winst.

HTC U11

Verschillende winstgevende strategieën

HTC is echter niet een bedrijf dat bij de pakken neer gaat zitten en is bezig met een strategie om deze homogene markt te kunnen trotseren. Eén van deze strategieën is het focussen op toekomstige technologieën. HTC is hard bezig met het onderzoeken en ontwikkelen van 5G diensten. Deze zouden tegen 2020 klaar moeten zijn om massaal ingezet te worden. Ook bekijkt het bedrijf manieren om de gemaakte kosten te drukken en zullen we in de toekomst maar drie of vier toestellen van HTC elk jaar zien verschijnen.

Vive headset één van de beste op de markt

Behalve met de smartphone industrie, is HTC natuurlijk ook op andere markten vertegenwoordigd. Met de Vive headset neemt het bedrijf een belangrijke positie in op de virtual reality markt. Dit is een nog opkomende markt en het bedrijf heeft veel kansen om hierin nog te groeien. Op het moment zou de Vive headset zelfs één van de beste op de markt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters