Gelekte foto’s tonen HTC U12 Plus: kan het tij gekeerd worden?

HTC gaat naar verwachting begin mei zijn eerste flagship voor dit jaar uitbrengen. We hebben het toestel al voorbij zien komen als de HTC 12 Plus. Dat lijkt ernaar te hinten dat er ook een HTC U12 komt, maar volgens betrouwbare bronnen is dat niet het geval.

HTC U12 Plus duikt opnieuw op

We hebben al (onduidelijke) renders van de HTC U12 Plus gezien. Het werd duidelijk dat de Taiwanese fabrikant voor een vrij doorsnee design kiest. Alle ogen zijn op HTC gericht, gezien de recente overname van Google. Althans, Google heeft een groot deel van HTC’s mobiele divisie ingelijfd.

De vraag is dan ook: kan HTC nog indruk maken, of is het einde verhaal qua smartphones? Volgens de techgigant zelf niet. We krijgen nu een uitgebreid voorproefje, want een Taiwanese hoesjesfabrikant heeft (per ongeluk) foto’s gelekt. We zien de HTC U12 Plus in vol ornaat.

HTC U12 Plus HTC U12 Plus HTC U12 Plus

Het toestel doet denken aan een dunnere HTC U11 Plus. Aan de achterkant (en voorkant!) zien we de dubbele camera, waarmee eerder gelekte specificaties worden bevestigd. De vingerafdrukscanner zit tevens aan de achterkant. Niet in het scherm verwerkt dus.

Het lijkt er bovendien sterk op dat HTC nog niet voor de notch-route gaat. Daarmee oogt de HTC U12 Plus wellicht ietwat verouderd. Aan de andere kant is het een opluchting: consumenten die geen notch willen, hebben zo meer keuze.

De HTC U12 Plus heeft een 18:9 scherm, met onder de motorkap de Snapdragon 845. Dat bleek eerder al uit gelekte specificaties. Verder kun je 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen verwachten. Naar verluidt komt er ook een model met 128GB aan opslaggeheugen.

HTC U12 Plus HTC U12 Plus HTC U12 Plus HTC U12 Plus

Is het genoeg om op te vallen?

Qua specificaties zit het dus wel goed. Sterker nog, dit is de chip die je ook in de Samsung Galaxy S9 en OnePlus 6 vindt. Maar goed, dat is het probleem ook niet bij de toestellen van HTC.

Het merk heeft moeite met opvallen, en de vrij forse prijzen helpen ook niet mee. Goedkopere Chinese fabrikanten zoals OnePlus zorgen ervoor dat de consument steeds minder vaak voor HTC kiest, met pijnlijke jaarcijfers als gevolg.

Kan de U12 Plus het tij keren? Wij vragen het ons af. Begin mei horen we hoogstwaarschijnlijk meer. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

🔥Lees ook: we hebben goed nieuws over de OnePlus 6

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters