Maak kennis met de specificaties van de HTC U12

De HTC U12 blijft een mysterieus toestel. We weten dat het flagship eraan komt, maar details blijven schaars. Onlangs werd het onaangekondigde model getoond tijdens een 5G-event, in Taiwan. Zonder er blijkbaar rekening mee te houden dat HTC de smartphone nog moet onthullen. De foto’s verschenen al snel op het internet. Naast het feit dat de HTC U12 daarmee hoogstwaarschijnlijk gebruik maakt van Qualcomm’s nieuwe X20 LTE modem, blijft het een mysterie. 

HTC U12 specificaties gelekt

Dat is echter al mooi nieuws. Dat betekent dat de HTC U12 een downloadsnelheid tot wel 1.2 Gbps ondersteunt. Blijft het daarbij? Nee, zo blijkt nu. Een doorgaans betrouwbare Russische journalist is nu achter de specificaties van de Android smartphone gekomen. Met als resultaat een lijstje dat exact matcht met eerder gelekte details. Oftewel, het gaat hier waarschijnlijk om de real deal.

HTC U12

Je kunt rekenen op een flink 6-inch scherm, met een Quad HD resolutie en een beeldverhouding van 18:9. Het toestel krijgt geen AMOLED-scherm, maar het Super LCD-paneel dat HTC ook in zijn vorige flagships gebruikte. Wellicht een kleine tegenvaller, maar vooralsnog wisten die panelen ons wel te bekoren. Verder staat de Snapdragon 845 op de planning, in combinatie met 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Oftewel, onder de motorkap ziet de HTC U12 er hetzelfde uit als praktisch elke concurrent. De Galaxy S9, LG G7 Neo, Huawei P20 en OnePlus 6 maken allemaal van dezelfde chip-combinatie gebruik.

Het toestel is verder waterdicht, en aan de achterkant zit een dubbele camera (12MP+16MP). Een flinke 3420 mAh batterij en Android 8.0 Oreo maken het dual-SIM pakketje af. Qua design kun je rekenen op een metalen frame, met aan zowel aan de voor- als achterkant een glazen paneel. Naar verluidt komt de HTC U12 in April uit, en wordt het toestel ongeveer even duur als de Samsung Galaxy S9. Qua specificaties kan HTC zich klaarblijkelijk prima met Samsung gaan meten. Maar hoe zit het qua design? Het is lastig opboksen tegen de dunne schermranden van de Galaxy S9. Check ook een andere veelbelovende kandidaat: de Huawei P20.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters