HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website

Je zou bijna vergeten dat HTC nog altijd smartphones uit brengt. De toekomst van het Taiwanese bedrijf is op dat vlak echter allesbehalve rooskleurig. Google heeft een groot deel van de smartphonedivisie overgenomen, en de verkopen kelderen kwartaal na kwartaal. Biedt de HTC U12+ soelaas?

HTC U12+ gelekt

Dat is de naam van HTC’s volgende flagship. De afgelopen maanden is de Android smartphone meermaals gelekt. De specificaties, schetsen en vermeende benchmarktests kwamen voorbij. Nu hebben we een semi-officiële bevestiging te pakken. Het toestel is namelijk zeer kort opgedoken op de website van HTC. Foutje?

Hoe dan ook heeft het bedrijf de pagina snel weer verwijderd. Oplettende fans hebben alle informatie echter snel opgeslagen. Daardoor weten we nu dat de HTC U12+ in China omgerekend 920 dollar gaat kosten. Dat is een flink prijskaartje, al helemaal gezien toestellen doorgaans goedkoper zijn in China, vergeleken met de rest van de wereld.

HTC U12+

Gaat HTC dan toch weer dezelfde fout maken? Dan hebben we het over de neiging om een degelijk doch onopvallend model uit te brengen, dat door de hoge prijs niet aan weet te slaan. Maar goed, laten we niet op de zaken vooruit lopen.

Onder de motorkap zit de Snapdragon 845, in combinatie met 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Het is onduidelijk of er ook een goedkopere variant komt. Het toestel heeft verder een 6-inch Super LCD6 scherm met een resolutie van 1440 x 2880.

HTC U12+

Zonder notch! Alleen dat is anno 2018 al een unique selling point in de high-end markt. Aan de achterkant zien we een dubbele camera. Verder blijven de specificaties van de HTC U12+ een mysterie, maar gelukkig bieden de officiële productafbeeldingen een mooi voorproefje.

Op 23 mei wordt het toestel naar verwachting onthuld, dus we weten binnenkort meer. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om er als eerste achter te komen hoeveel de nieuwste HTC gaat kosten.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters